MESIĆ OTKRIO DETALJE SASTANKA SA KOMŠIĆEM “Hrvati nisu htjeli Čovića, u tome je cijeli njegov problem, Komšić je branio BiH, na tome se dokazao…”
Mesić je istakao kako je nezadovoljstvo službenog Zagreba s izborom Komšića ”jedna nategnuta i nepotrebna priča”, jer su, kaže, ”stvari sasvim jasne”.

Razgovarali smo i o tome kako bi trebalo popraviti odnose Zagreba i Sarajeva time da se stvari stavi na stol i da se razgovara”, rekao je za RSE bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić s kojim se susreo Željko Komšić u svojoj, kako su rekli iz DF-a, službenom posjeti Zagrebu.

Mesić je pozdravio ponovni izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
“Mi se znamo jako dugo. On je branio Bosnu i Hercegovinu, na tome se i dokazao i to je očito ono što oni koji razumiju politiku i prihvaćaju.. Rekao je kako je nezadovoljstvo službenog Zagreba s izborom Komšića ”jedna nategnuta i nepotrebna priča”, jer su, kaže, ”stvari sasvim jasne”.

Naveo je da je Komšić izabran po istom zakonu po kojem je na prošlim izborima izabran Čović, a o tome koga predstavljaju tri člana Predsjedništva kaže.

“Oni predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, a ne Bošnjake, Hrvate i Srbe, jer su dobili legitimitet na izborima. Dakle, ove priče o tome kako Čović kaže da je za njega glasalo 80 posto Hrvata – pa za njega je glasalo 80 posto Hrvata koji su izišli na izbore, a 60 posto Hrvata nije izašlo na izbore.
Prema tome, Hrvati nisu htjeli Čovića, u tome je cijeli njegov problem, a očito i problem naše politike”, rekao je Mesić.