in ,

Milorad Dodik unosi paniku među građane: “Priprema se orkan napada na RS!”

Na pitanja novinara odgovorio je i Dodik

U Banjaluci je u danas održan sastanak predsjednice entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović i člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanom Tegeltijom.

“Pozivam sve Srbe koji dolaze iz Republike Srpske da se čuvaju u Sarajevu, da tamo nije sredina koja je normalna za nas, da se čuvaju i da se vrate RS na novi dogovor o zajedničkom ponašanju na nivou Bosne i Hercegovine”, kazao je Dodik nakon današnjeg sastanka.

Tegeltija je upitan da li je razmislio o podnošenju ostavke.

“Ja danas neću saopštiti svoje konačne odluke i njihovo obrazloženje. Dovoljno pametan čovjek može da nasluti kakve bi one mogle biti u četvrtak na osnovu svega ovoga što ste čuli. Ja sam čovjek od zakona, sve radim zakonito, o tom audio sadržaju neću da pričam. Sve sam u životu radio zakonito”, naveo je Tegeltija.

Na pitanja novinara odgovorio je i Dodik.

“Priprema se orkan napada na RS i da on počinje sa ovom vrstom priče pristiska da on (Tegeltija) ode. Naša šansa je u tome da okupimo oko naših institucijama i ojačamo našu volju. Ne osjećam se sigurno u Sarajevu iz niza razloga. Zato tamo i ne boravim, boravim samo onda kada moram. Dok me čuva MUP RS, ja ću tamo ići. Treba nam naša pojačana volja, trebamo se okupiti oko institucija…”, naveo je Dodik, između ostalog.

Velika akcija SIPA-e i Tužilaštva BiH, u Banja Luci uhapšeno više osoba!

Ogroman uspjeh filma Quo Vadis Aida u Velikoj Britaniji!