Ministar Mektić dužan isplatiti novac Ružici Jukić

Općinski sud u Sarajevu naložio je ministru sigurnosti Draganu Mektiću da isplati potpredsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Ružici Jukić 3.500 KM na ime nematerijalne štete zbog klevete nanesene u emisiji “Pošteno” Federalne TV (FTV), kao i drugim izjavama u medijima.

Kako se navodi u obrazloženju presude koja je dostavljena, Mektić je obavezan da isplati i troškove postupka u iznosu od oko 1.200 KM – prenosi Klix.

Općinski sud u Sarajevu obavezao je Mektića da o svom trošku objavi izreku presude na FTV, i portalima Oslobođenje, BNTV, Slobodna Bosna i Dnevno.ba u roku 30 dana.

Ministar sigurnosti BiH rekao je Ružici Jukić u emisiji “Pošteno” FTV, koja je emitovana 6. marta prošle godine, da je frizer, da ne poznaje zakon, da joj je vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH rodica koju štiti od napada na rad Tužilaštva, da mrzi Srbe i da je nacionalista, te da je davala sugestije sudiji Lejli Fazlagić da podnese ostavku, nakon čega je Jukićeva podnijela tužbu protiv njega.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.