in ,

Mirko Šarović postavio ultimatum zbog Milorada Dodika: “Bit će isključen iz stranke!”

Trakavica u vezi s predsjednikom Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićom Mićićem i njegovim koketiranjem sa SNSD-om Milorada Dodika privodi se kraju.
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji je u posljednjim danima ostavljao prostor za Mićića u SDS-u, odlučio je izgleda presjeći.

“Ukoliko Mićo Mićić ne odustane od koalicionog sporazuma sa SNSD-om i Miloradom Dodikom, bit će isključen iz stranke”, rekao je on sinoć u emisiji Puls BN televizije. On je naglasio da postoji minimalna vjerovatnoća da do tog scenarija neće doći.

Sam Mićić jučer je rekao da ostaje kandidat za novi mandat na čelu tog grada te da je razočaran odlukom Predsjedništva SDS-a koje je odbacilo sporazum koji je postigao sa SNSD-om.

“Nisam glasao za tu odluku Predsjedništva SDS-a, jer politiku posmatram drugačije i mislim da je ona usmjerena ka tome da korist imaju građani. Riječ je o 12 bitnih projekata za grad. Velike projekte, koji se djelimično finansiraju iz sredstava Vlade, pa i Vijeća ministara BiH, Bijeljina ne može završiti sama i zato smo napravili sporazum”, ustvrdio je Mićić.

Dodik je krajem januara potvrdio da je potpisan koalicioni ugovor s gradonačelnikom Bijeljine.

Čak 90 posto stanovništva u svijetu ima predrasude prema ženama

TEST: Odaberite sunce kako bi dobili poruku za nadolazeći period