Mišo Kovač pokušao izvršiti samoubistvo, pucao sebi u grudi

Crna hronika Posljednje

Pjevač Mišo Kovač (77) tokom života borio se s brojnim iskušenjima koja su dovela do toga da je u jednom momentu pokušao izvršiti samoubistvo.

Tuga i patnja počela je kada je njegov sin Edi kao vojnik ubijen 1992., ali Mišo i supruga Anita tvrdili su da se sve desilo pod čudnim okolnostima.
– Nakon Edijeve smrti više me ne zanima život – često je ponavljao pjevač. Kasnije je priznao da mu se tada cijeli svijet srušio.

Mišina supruga Anita je također bila potresena i pod sedativima, a nakon nekog vremena brak im se raspao. Priču o tome šta se tačno dogodilo njegovom sinu pjevač nikada nije ispričao do kraja.

– Za razliku od papira koje smo mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin umro od prostrela glave, takvog da bi na kraju mogao živjeti, prava je verzija bila drugačija. U tim je dokumentima pisalo da je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu – rekla je jednom prilikom Anita.

– Četiri godina sam bio polumrtav, ležao nakljukan sedativima ili sam bio na groblju – ispričao je Mišo, koji je u međuvremenu pridodao i ime Mate.
Pjevačeva kćerka Ivana je sve teže podnosila otuđenost oca. Nakon pogibije starijeg brata, očeve teške depresije i razvoda roditelja, ona je posegnula za heroinom.

– Ja sam bio toliko zaokupljen samim sobom i svojom depresijom da nisam ni primjećivao njenu zavisnost – rekao je prije nekoliko godina pjevač.

Ivanu je jednom prilikom polumrtvu pronašla Mišina sadašnja supruga Lidija i spasila joj je život.
Međutim, sve ovo ostavilo je prevelikog traga na duši pjevača i on se 1999. godine pokušao ubiti. Hicem iz pištolja je sebi pucao u grudni koš, ali je pronađen poslije pola sata i ljekari su ga uspjeli vratiti u život.

– Pokušaj samoubistva bila je samo kulminacija nagomilane tuge i očaja zbog gubitka sina – objasnio je kasnije Mišo Kovač.

Leave your vote