Misteriozna žena iznijela zastrašujuće tvrdnje o koronavirusu: Ako je ovo tačno, loše nam se piše

Na društvenim mrežama se pojavila snimka žene koja nosi zaštitno odijelo i masku za lice te govori kako u Wuhanu ima oko 90.000 zaraženih koronavirusom.

Njeno upozorenje iz žarišta epidemije stiže u trenutku kad se kineska vlada suočava sa optužbama za cenzurisanje kritičkog mišljenja i prikrivanje prave istine o krizi. Na video-snimku, koji je objavljen na internetu, neimenovana žena kaže:

– Nalazim se u oblasti iz koje je krenuo virus korona. Tu sam da bih rekla istinu. U ovom trenutku, u provinciji Hubej, uključujući i region Vuhana, pa čak i širom Kine, virusom korona zaraženo je 90.000 ljudi.

Iako su Kini u početku odavali priznanje zbog transparentnosti tokom nastojanja da se izbore sa krizom, sada se sve češće čuju kritike da zvaničnici uklanjaju sa interneta video-snimke koji otkrivaju pravo stanje. Video bolničarke iz Vuhana ipak je imao više od dva miliona pregleda na Jutjubu.

Ona u njemu upozorava ljude da ne izlaze napolje i da se uzdrže od praznovanja za Kinesku novu godinu.

– Voljela bih da kažem svima koji gledaju ovaj video da ne izlaze napolje. Ne idite na žurke. Ne jedite napolju. Ako sada budete bezbjedni, moći ćete da se sretne s rodbinom zdravi sljedeće godine – rekla je bolničarka.

Ona je iskoristila priliku da apeluje na ljude da pomognu:

– Ne interesuje nas šta vlada kaže. Pozivam vas da donirate za Vuhan maske, naočare i odjeću za jednokratnu upotrebu. Molim vas, pomozite. Donirajte naočare, maske i odjeću za jednokratnu upotrebu. Nemamo dovoljno opreme – apelovala je sestra.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.