in

Mlade borkinje iz Doboj Juga na prestižnom takmičenju u Hrvatskoj osvojile tri zlatne medalje!

Na međunarodnom takmičenju koje se održalo u Brinju u Hrvatskoj proteklog vikenda Taekwondo klub Dragon Doboj – Jug je nastupio sa šest takmičarki i osvojio šest medalja i ekipno drugo mjesto.

“Čestitam svim mojim takmičarkama. Najbolje ste. Pridružite se timu pobjednika i postanite član kluba”, poručio je Emir Šečić osnivač i licencirani trener kluba.
U Hrvatskoj su mlade borkinje iz Doboj Juga osvojile čak tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Klub od svog osnivanja djeci ne naplaćuje članarine, sve im je besplatno, a vrlo često idu i na takmičenja. Bilježe sve bolje rezultate.

Samo u prošloj godini klub je nastupio na 14 takmičenja i osvojio ukupno 197 medalja, od čega čak 138 zlatnih.

Potvrda sjajnih uspjeha je i činjenica da je sedamnasetogodišnji Ajdin Šečić prošle godine proglašen za najveću sportsku nadu ZE-DO Kantona.
I u ovoj godini klub je nastavio nizati uspjehe.

“Od svih zaista sjajnih rezultata koje smo napravili proteklih godina istakao bih da smo prvaci kupa BiH u 2018. godini. Pozivam sve zainteresovane da se pridruže klubu te da se pridruže našem timu pobjednika u kojem su karataši svih starosnih doba od 5 do 55 godina”, kazao je Emir Šečić.

Inače, Taekwondo je olimpijski borilački sport gdje su takmičari maksimalno zaštićeni pancirima, štitnicima za ruke i noge, kacigama. Odlikuje se ručnom i atraktivnom nožnom tehnikom.
Ukoliko želite naučiti ovu vrlo napornu disciplinu, trenera Emira Šečića kontaktirajte na broj: 061/643-060.

Predsjednik SDP-a Hrvatske: Izbor Komšića legalan, krivac loša politika HDZ-a

Hoće li Zmajevi večeras pobijediti Tursku? Prosinečki najavio iznenađenja u sastavu…