Mladi političar iz Žepča brutalno ponizio SDA i HDZ: “Nije vam ovo Posušje, Široki Brijeg i Livno, megalomanski projekti Čovića se ne mogu finansirati novcem građana!”

Posljednje Vijesti

Elvis Botić, vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Žepče, najoštrije osuđuje šutnju i saučesništvo SDA i pokušaj HDZ-a u Žepču da sredstvima građana finansira megalomanski projekat zvani tzv. TV Herceg – Bosne, što je priča koja otvoreno traje više od tri mjeseca, saopćeno je iz SDP-a.

“Mi, u Žepču, smo prisiljeni da koristimo usluge Pošte takozvane HZ HB, da plaćamo struju Elektroprivredi HZ HB, a sada nam žele uvesti i RTV taksu HZ HB? Žepče nije Posušje, Široki Brijeg i Livno u kojem živi 90 posto građana koji se izjašnjavaju kao Hrvati, odnosno podržavaju politiku Dragana Čovića! U Žepču prema popisu živi 30.000 građana, od čega se na popisu 13.000 građana – skoro 44 posto stanovništva izjasnilo kao Bošnjaci, Srbi i Ostali”, kazao je Botić.
Kaže da dok vlasti na državnom i federalnom nivou nemamo skoro godinu dana, a građani masovno bježe iz Bosne i Hercegovine u zapadne zemlje, SDA u Žepču aminuje prava stečena puškom u proteklom ratu. Dodaje da nema nikakvog smisla da bilo koja općina u BiH bude finansijer privatnih medija, što TV Herceg-Bosne jeste, privatna televizija HDZ BiH.

Vezani tekst: Nezapamćen skandal u najavi, opšte ludilo iz kuhinje SDA: Općina Žepče postaje vlasnik tzv. Televizije Herceg-Bosna!

“SDA i HDZ su dogovorili da ova Odluka prođe neprimjetno, jer se sjednice OV Žepče decenijama, zbog ovakvih i sličnih stvari, ne mogu snimati. Prosto je neshvatljivo iz kojih razloga SDA se spušta ovako nisko i prihvata diktat HDZ-a. Građani Žepča su, zahvaljujući SDA-u, pilot projekat HDZ-a u kojem HDZ treba da ispita koliko daleko mogu ići sa uništavanjem svega što nije HDZ-ovo.

Zato me na Kolegiju Općinskog vijeća Žepče zamjenik predsjedavajućeg OV Žepče iz HDZ-a zamolio da ne dižem “halabuku”, jer je uskoro sjednica na čijem dnevnom redu se nalazi odluka kojom se iz budžeta Općine Žepče uzimaju sredstva svih građana Žepča. Oko 30.000 KM bi se trebalo uplatiti na račun TV Herceg-Bosne, čime Općina Žepče kao multietnička sredina postaje suosnivač ove televizije, koja pokriva striktno dijelove u kojima žive Hrvati”, kazao je on.
Naglasio je da su SDA i HDZ, kao koalicija u Žepču, dogovorili dnevni red koji potpisuje Predsjedavajući OV Žepče iz SDA, te su se dogovorili da dođe do preglasavanja, čime će HDZ preglasati SDA, ali je plan da SDA glasanjem protiv ostane čista u svom biračkom tijelu i da što manji broj građana dođe do ovih saznanja.

“Time će SDA ostati upamćena i građani neće zaboraviti kako su glasali protiv odluke o preuzimanju prava i obaveza nad televizijom Herceg-Bosne, a zatim glasali za budžet Općine Žepče iz kojeg se isplaćuju ova sredstva i gdje je ugrađena ova odluka. SDA se već dugo smije vlastitom narodu u lice, a narod će ih kazniti, nek to dobro zapamte. Novcem građana općine Žepče se neće i ne mogu finansirati megalomanski politički projekti Dragana Čovića i HDZ-a, dok, u isto vrijeme, građanima Žepča poskupljuju komunalne usluge“, naveo je Botić – prenio je Klix.

Leave your vote