Mladi SDA vijećnik se ponovo oglasio na FB: Pogledajte kakvu je poruku poslao i izazvao još žešće reakcije

Facebook status mladog člana Stranke demokratske akcije Tarika Dautovića izazvao je poplavu komentara, a nakon što je izbrisao prvi koji je obišao medije, uskoro je stigao i novi koji je izazvao još žešće reakcije.

Vijećnik SDA postao prava internet zvijezda

Zaista je nevjerovatno koliki je odjek imalo ono što je on napisao. Podsjećanja radi, pokrenuo je ”inicijativu” da se Titova ulica u Sarajevu preimenuje u ulicu Alije Izetbegovića što je uglavnom izazvalo žestoke osude, ali i neka odobravanja.

Njegov drugi status prenosimo u cjelosti.

”Da sam znao da će moj status izazvati ovakve reakcije, možda bih bio malo blaži. A možda i žešći. Uglavnom, danas se po ko zna koji put pokazalo u kakvom licemjernom i dvoličnom društvu živimo. Moj današnji status može poslužiti i kao eksperiment, iako mi to nije bila namjera. Neki dan, vijećnik SDP-a psuje Aliju i mrtve majke. Takav izljev mržnje odavno nisam vidio. I niko ništa. U mom statusu nema psovki, nema govora mržnje, nema poziva na linč, a opet postade udarna vijest.

Dakle, klasični dupli standardi: jedni mogu pozivati ma mržnju i psovati, a drugi ne smiju ni mišljenje svoje izraziti, iako ni trun mržnje u njemu nema. Ili: pravo na slobodu mišljenja imaju samo odabrani; ili: pravo na slobodu mišljenja imaju samo oni koji misle kako im se kaže!

Ovolika pompa oko mog statusa i MOG mišljenja, NE STRANAČKOG, pokazuje i u kakvom su nam stanju mediji. Nažalost, moj status je dobio više pažnje nego napad na majku Bošnjakinju u Kiseljaku. Napad iz mržnje!

Moj današnji status pokazao je još jednu stvar: kakva je omladina koja brani Tita/Titu – psuju majku, prijete i pišu sve moguće vrste gnusnih komentara, šire mržnju, prijete smrću (screen shot je napravljen, ne brinite). Ako je to Titino naslijedje, jadan Tito. Njihov govor, njihovo ponašanje, njihove riječi dovoljno govore.

Alija da je htio, mogao je da radi šta mu je volja. Nije. Žao mi je što je ovaj status izazvao pažnju koju ne zaslužuje, nije toliko važan, niti sam ja toliko važan. Ali, i to je pokazatelj bolesti društva – oni koji najviše govore kako imamo važnijih problema, najviše su komentarisali moj status. Hvala Gospodaru, ja nisam sam. Mladi muslimani izdržali su torture, mučenja, Mustafu Busuladžića su strijeljali. Mi nismo i nikada to nećemo raditi”, napisao je ovaj mladi sarajevski političar.

Šta vi mislite o njegovoj inicijativi? Podržavate li ga?

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.