in

“Mnogi su ljubomorni na ono što RS ima sa Srbijom, to nema niko”

Prema njenim riječima, mnogi su ljubomorni na ono što RS ima sa Srbijom, među kojima su i oni iz Sarajeva.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su institucije RS i Srbije opredijeljene za saradnju iz obostranog interesa, ali i svijesti o tome da sa obje strane Drine živi isti narod koji je upućen jedan prema drugom i da ta veza mora uvijek postojati.

“Zadovoljna sam činjenicom da u posljednjih nekoliko godina imamo možda i najbolje odnose u istoriji RS i Srbije. Velika zahvalnost od naših institucija i naroda ide prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prema Vladi i institucijama Srbije jer su se uvijek stavljali i stavljaju na raspolaganje RS i našim potrebama”, rekla je Cvijanović novinarima u Bosanskom Šamcu.

Ona je istakla da će tako ostati i u budućnosti jer je to jedino rješenje i za RS i za Srbiju, te da je svaki međusobni razgovor uvijek dobar i konstruktivan sa političkim razumijevanjem, ali i da nosi realizaciju važnih projekata.

Cvijanović je ocijenila da je ugodno znati da Republika Srpska ima Srbiju za partnera, Srbiju kojoj može da se obrati, koja će pomoći u rješavanju problema i da ima Srbiju koja će voditi računa o RS i koja ima takvu formalno-pravnu obavezu kao potpisnik i garant Dejtonskog sporazuma, ali i na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama koje su proistekle iz Dejtonskog sporazuma.

Prema njenim riječima, mnogi su ljubomorni na ono što RS ima sa Srbijom, među kojima su i oni iz Sarajeva, prvenstveno SDA, jer su uskraćeni za takav iskren, pošten, prijateljski i bratski “link”.

“Sve što su oni imali kao podršku bila je samo kalkulantska priča nekih da bi se ostvarili neki širi politički ciljevi i pozicionirale neke politike koje su možda globalne, ali često se prelamaju na lokalnom terenu, ali ono što imamo sa Srbijom to nema niko”, zaključila je Cvijanović koja će se sutra zajedno sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i premijerom RS-a Radovanom Viškovićem u Beogradu sastati sa predsjednikom i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

SJAJNE VIJESTI SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: Pandemija usporava u svim dijelovima svijeta osim u dvije regije. Jedna je naša

POTPUNI BOLESNIK: 68-godišnjak u nudističkom kampu u Hrvatskoj snimao dijete