Mogao je postati jedan od najboljih svih vremena, ali… Pogledajte šta danas radi Adriano

Posljednje Sport

Legendarni brazilski fudbaler Adriano, zvani Imperator, važio je za jednog od najvećih talenata koji se ikada pojavio na fudbalskim terenima. Također i za jednog od fudbalera koji je imao najjači šut u istoriji.

Sa Brazilom je bio šampion svijeta 2002. godine u legendarnoj generaciji sa Ronaldom, Ronaldinhom, Kakom, Kafuom, Robertom Karlosom, Rivaldom, Didom…

Prošao je sve kategorije Brazila, a na kraju je odigrao 48 utakmica i postigao 27 golova za nacionalni tim.

Na klupskom nivou je najveći trag ostavio u Interu, u koji je došao 2001. godine, odakle je imao odlaske u Fiorentinu, zatim Parmu, da bi se zatim ponovo vratio u Inter, gdje je ostavio veliki trag u naredne četiri godine, od 2004. do 2008. godine.

Adriano je rođen u faveli Rio de Žaneira, gdje je vladalo siromaštvo i kriminal, pa mu je fudbal bio jedini izlaz odatle.

I uspio je, postao je jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta u to vrijeme, bio je na vrhuncu karijere, ali iz njega nikada nije mogla da nestane ta favela i taj duh koji vlada u njoj.

Nikada nije zaboravio svoju rodbinu, kao što to čine mnogi fudbaleri koji pobjegnu od siromaštva.

Pomagao je svojoj brojnoj porodici i rodbini, ali je i imao probleme sa depresijom i alkoholom i viškom kilograma, zbog čega mu je od 2008. godine karijera krenula stranputicom.

Tako je nakadašnji osvajač Zlatne lopte po završetku karijere upao u problem sa kriminalcima u favelama, pošto je potrošio sav novac.

Bio je optuživan za dilovanje droge, vožnju u pijanom stanju, u njegovim kolima je ranjena žena, ali je uspijevao da ostane na slobodi, a upravo su mu kriminalne bande pružile zaštitu.

Sada je ponovo u faveli, a na svom profilu na Instagramu izazvao je oduševljenje pratilaca, kada je objavio fotografije kako se kupa u koritu i pravi roštilj na ciglama.

Tu malo od ambijenta siromaštva odudara zlatan sat, ali njegov iskreni osmjeh na licu najbolje pokazuje da je u faveli sretan i da novac, bazeni, skupa kola… ne mogu da se porede sa onim što se zove dom i porodica, ma gdje on bio.

Leave your vote