Monstruozne laži medija u Srbiji: Tvrde da „Horde zla“, „Manijaci“ i „Robijaši“ jurišaju u RS da sruše Dodika!
Brojni srbijanski mediji prenijeli su danas vijest da Bakir Izetbegović šalje navijačke grupe iz Federacije u RS kako bi srušili Dodika.

Nevjerovatne fiktivne konstrukcije nisu ostale neprimjećenje u BiH. Nakon što je jučer objavljena lažana vijest da se u Jelahu i Tešnju plaćaju dnevnice za odlazak na proteste u Banja Luku, propagandna mašinerija je danas otišla korak dalje.

Vijesti su planski plasirane u jeku predizborne kampanje.

U nastavku pročitajte dijelove teksta lista i portala Alo.rs i procijenite sami.
Završni miting vladajuće koalicije okupljene oko SNSD-a pred početak predizborne tišine bit će održan u petak uveče u centru Banjaluke. Istog dana, 5. oktobra, samo nekoliko stotina metara odatle, održat će se protest „Pravda za Davida“, što bi mogla biti varnica koja će potpaliti bure baruta – “predviđa” huškački Alo.rs pa nastavlja.

“Koliko je situacija ozbiljna, najbolje svjedoče najnoviji podaci do kojih je došla Služba za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske, a to je da je u sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno trenutno parkirano oko 100 autobusa koji će u petak krenuti put RS, a u njima će biti oni koji će navodno podržati protest „Pravda za Davida“, a zapravo su ljudi spremni da izazovu haos i nerede u Banjaluci”, navodi se dalje u tekstu.

Ali ovo je samo početak…

“Na osnovu informacija do kojih je „Alo!“ došao, na protestu će tim autobusima doći predstavnici najmilitantnijih navijačkih grupa u BiH, koje će predvoditi sarajevske „Horde zla“, ali i njihovi gradski neprijatelji „Manijaci“ (simpatizeri Željezničara), koji su, uglavnom, stacionirani u naselju Grbavica. Gradski rivali će za ovu priliku zakopati ratne sekire i unutrašnje sukobe na trenutak ostaviti po strani.
Navijačka mobilizacija odvija se i u drugim gradovima BiH, tako će se iz Zenice ka Banjaluci uputiti i „Robijaši“, navijači Čelika. Svakako, tim osvjedočenim huliganima fudbal nikada nije bio u prvom planu, oni i postoje najviše zbog pravljenja nereda, a ovo „gostovanje“ u Banjaluci im je idealna prilika da se malo potuku sa policijom ili pokušaju da nahuškaju narod na pravljenje nereda”, piše dalje u monstruoznom tekstu.

Gebelskovskom propagandom tehnikom “pronašli” su i vođu nekakakvog pokreta da još podrobnije zamaže oči građana

Za njihov portal govorio je Stefan Stamenkovski, lider Pokreta „Zavetnici“, koji, kako Alo navodi, “mjesecima upozorava da „Pravdu za Davida“ koriste opozicione političke strukture u Srpskoj, vlasti u Sarajevu i strani elementi, kaže da je siguran da kreatori „obojenih revolucija“ imaju u planu da dođe do nasilja na ulicama Banjaluke”.

– Skup koji simbolično organizuju baš 5. oktobra ima za cilj izazivanje incidenata i delegitimizaciju izbornog procesa jer uprkos potrošenim milionima i medijskoj manipulaciji nisu uspeli da građane Srpske okrenu protiv aktuelne vlasti i predsednika Dodika.
Uvidevši da imaju veoma malu podršku među građanima Banjaluke, zapadne ambasade, Bakir i lažna opozicija planiraju da za taj protest „pozajme“ i ekstremističke grupe iz Federacije – kaže sagovornik portala Alo i nastavlja:

– Već sada je pripremljeno oko 100 autobusa, kao i veliki broj privatnih vozila, koji iz Sarajeva, Zenice, Tuzle i drugih mesta treba da dovezu navijače i veterane Armije BiH na proteste u Banjaluku.

Siguran sam da kreatori „obojenih revolucija“ imaju u planu da dođe do nasilja na ulicama Banjaluke, ali sam isto tako i siguran da su snage bezbednosti Republike Srpske odlično upoznate sa ovim planovima i da imaju pripremljene kontramere u pogledu zaštite građana i pravnog poretka – završava nebulozno izlaganje Stamenovski.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.