in ,

Moron koji je Brazil bacio na koljena pozitivan na koronavirus

On je jedan od predsjednika koji su kontinuirano umanjivali opasnost ovog virusa govoreći da je to “obična prehlada” koja ga sigurno neće pogoditi.

Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro pozitivan je na korona virus. Kako javljaju svjetski mediji, on se testirao u ponedjeljak nakon što su mu se pojavili simptomi među kojim je bila i visoka temperatura.

On je jedan od predsjednika koji su kontinuirano umanjivali opasnost ovog virusa govoreći da je to “obična prehlada” koja ga sigurno neće pogoditi.

Apelovao je i na regionalne guvernere da se otvore govoreći kako će to naštetiti ekonomiji, a u ponedjeljak je ublažio odluke o nošenju zaštitnih maski.

BBC podsjeća da je on u aprilu rekao da, i u slučaju da se zarazi, “neće brinuti jer ne bi osjetio ništa ili bi bilo kao manja prehlada ili blaga gripa”. Tada je bilo ispod 3.000 umrlih i oko 40.000 zaraženih u Brazilu, ali brojevi su od tada drastično porasli.

U ponedjeljak je prisustvao većem broju javnih skupova bez maske, čak i kada su lokalci zatražili do njega da je stavi. U nedjelju je bio u društvu sa ministrom vanjskih poslova Ernesom Araujom na proslavi Dana nezavisnost američkoj ambasadi u Brazilu. Niko na tim fotografijama nije nosio masku niti je držao socijalnu distancu.

Bolsonaro se do sada testirao četiri puta, a ranije je bio negativan

“GOSPODE, OVA NIJE NORMALNA” Pique otkrio kako je smuvao Shakiru: Poslao joj je glupo pitanje, a onda je uslijedio šok!

Policijski službenici pretresli zatvorsku ćeliju, pa kod osuđenika pronašli drogu