Mourinho objasnio što je Ajax ispao

Jose Mourinho, stručni komentator beIN Sportsa, prije utakmice je rekao da je igranje na snagu i fizikalije način na koji se može pobijediti Ajax. I Tottenham ga je “poslušao”.
A obožavani Ajax nije imao odgovora na takvu igru, nego je pokušavao s onom koja prolazi protiv nižerazrednih suparnika. Mourinho je to ovako sažeo:

“Kako biste pobijedili u posebnim, najvećim mečevima, ponekad trebate ići protiv vaše filozofije. Ali Ajax je drugo poluvrijeme protiv Totenhama igrao ka da mu je s druge strane Vitese u holandskoj ligi!”

Mourinho je naravno opleo i po Ajaxovom treneru, do juče takođe slavljenom Eriku ten Hagu. Njega krivi zbog toga što se Ajax nije uspio prilagoditi Totenhemovoj taktici te zbog toga ostao bez finala Lige šampiona.
“Mi treneri imamo tri vrste utakmica: u jednima ne igramo uopšte, u drugima igramo jako loše, a u trećima igramo jako dobro. Ajaks je u drugom poluvremenu trebao trenera koji će igrati jako dobro, a on je igrao kao njegovi igrači. Ne baš jako dobro”, rekao je Mourinho, a prenio je Index.