in

Mračno proročanstvo Nostradamusa za 2019. godinu: Ako je vjerovati ovom, sve će početi u Evropi

Francuski prorok Nostradamus autor je jedne od najpoznatijih knjiga proročanstava ikad. U svojim Proročanstvima uspio je predvidjeti neke ključne trenutke u povijesti čovječanstva kao što je 9/11 i dolazak Hitlera na vlast u Njemačkoj.

Prema njegovoj knjizi, nadolazeća 2019. godina neće biti bolja od ove, kako se mnogi tješe pri kraju 2018. Naime, Nostradamus je predvidio kako će upravo iduće godine započeti Treći svjetski rat koji će trajati skoro trideset godina, piše The Mirror.

‘Pogodit će nas veliki potresi, tsunami i ogroman meteorit…’

Osim strašnog rata, Evropu će pogoditi strašne, razorne poplave, dok će Sjeverna Amerika biti na udaru potresa.

Na Bliskom Istoku će porasti terorizam i religijski ekstremizam, tvrdi Nostradamus svojoj zbirci.

No, ne očekuju nas ipak samo loše stvari. Prema njegovim predviđanjima, 2019. je godina u kojoj će se svjetske vođe ujediniti u borbi protiv klimatskih promjena, a znanstvenici će izmisliti lijek koji će nam omogućiti da živimo čak 200 godina.

Ipak treba uzeti Nostradamusova predviđanja ‘sa zrnom soli’ jer je u nekom predviđanju rekao da će smak svijeta biti 1999. godine, a i pomalo je nejasno kako će se svjetske vođe ‘ujediniti u borbi protiv klimatskih promjena’ usred Trećeg svjetskog rata?

Michel de Nostradame, većini znan kao Nostradamus, rođen je 14. decembra 1503. godine u mjestu St. Rémy de Provence u francuskoj pokrajini Provansi. Studirao je astrologiju i medicinu, a osim Proročanstva poznate su i druge njegove knjige: Almanac i Traite des fardemens, svojevrsna medicinska kuharica u kojoj je zapisao i lijek protiv kuge.

Toblerone dobio halal certifikat: Muslimani se mogu sladiti čuvenom čokoladom

Monstrum iz Zavidovića užasnuo javnost: Nešto mi je reklo da je moram ubiti!