Bikić i Alibašić

Muhamed Bikić putuje u Ameriku: Radujem se i sretan sam!

Crna hronika Posljednje

Muhamed Bikić, jedan od najprepoznatljivijih bh. televizijskih lica, dobio je poziv da putuje u Sjedinjene Američke Države gdje će se u organizaciji bh. iseljenika u ovoj zemlji uskoro održati sjajni Balkan Kamp za mlade fudbalere u Las Vegasu. Kamp će okupiti najbolje pa se tako našlo mjesta i za doajena, možemo to tako kazati, bh. novinarstva.

U susret Balkan Kampu u Las Vegasu: Donosimo vam sve detalje

Bikić je u razgovoru za BHDijaspora.net kazao kako je došlo do saradnje ove vrste i koliko su ovakvi događaji važni, i za bh. fudbal i za život bh. dijaspore. Lijepo je bilo razgovarati s Bikićem, vedar i susretljiv, a prije svega autoritativan u ono u šta se tako dobro razumije. Bila nam je čast.

”Za gospodina Murata Alibašića, našeg sugrađana, čuo sam preko Atlantika, kada je sa ovim odlično organiziranim Kampovima i čekao sam priliku da posjeti rodni grad i da ga ugostim u emisiji As exkluziv. Kao i što sam očekivao, mnogo reakcija, naravno pozitivnih je izazvala emisija, nakon koje sam i dobio sam poziv da se lično uvjerim, odnosno budem prisutan na narednom kampu u Las vegasu. Naravno, da sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv, a posebno me raduje da će u Kampu biti prisutan i nekadašnji golman Sarajeva i Želje Slobodan Janjuš, inače moj veliki prijatelj, nekada ljubimac, zbog kojih smo mi, bez obzira koju poziciju igrali na terenu, znali se ponekad baciti, napraviti paradu u stili legendarnog Čobe. Tu će biti i moj veliki ljubimac, nekadašnje dijete Koševa, izvrsni pjevač, meni rame uz rame sa Dinom Merlinom i Hari Mata Harijem, Muhamed Fazlagić Fazla, naš prvi predstavnik na Eurosongu, od sticanja nezavisnosti. Zatim, kolega Namik Alimajstorović, te nekadašnji igrači Sarajeva Semjon Milošević, Nenad Vidaković i Nedim Runda”, kazao nam je Bikić.

”U svakom slučaju radujem se dolasku u SAD”

Ovi događaji, u ovom slučaju kampovi su veoma važni za našu dijasporu.

”Odmah da kažem u startu, BiH nije Argentina, Brazil, mada i oni itekako drže do svog iseljeništva i bez obzira na veliku brojnost računaju na svakog kvalitetnog fudbalera. Upravo su ovi kampovi prilika da na jednom mjestu vidimo našu djecu, u ovom slučaju preko Atlantika i tako da se na vrijeme uvjerimo u njihov talent, kvalitetu, pa da ih kontinuirano pratimo u nastavku karijere. Posebno od ovakvih kampova interes trebaju da imaju naše državne selekcije, jer bez obzira gdje žive naša djeca, zasigurno sanjaju da jednog dana obuku dres i reprezentacije BiH. Najbolji primjer je naš proslavljeni reprezentativac Vedad Ibišević, strijelac historijskih glova, koji su nas odveli na Mundijal u Brazil, na kojem je na premijer pogodio gol Argentine. Upravo je on sa roditeljima živio u SAD-u i tamo je bio primječen od mojih kolega, prijatelja, koji su o njemu redovno pisali i izvještavali. Koincidencije li, upravo za vrijeme gostovanja u As exkluzivu, Murat Alibašić je spomenu da ima još jedan Ibišević. Elvir koji je na najboljem putu da ostvari sjajnu karijeru i da jednog dana obuče dres bh. reprezentacije, kao i njegov rođak. A Ibiševića je zasigurno puna Amerika, samo ih treba “otkriti” i naravno stvoriti im uvjete da jednog dana zaigraju za svoju domovinu”, dodao je Bikić za BHDijaspora.net i dodao:

”Na put za SAD, aBd. bit treba krenuti polovinom novembra i biti prisutan za vrijeme kampa, a u planu je i promocija moje treće knjige sportskivremeplov.ba, koja govori o bh. sportski, velikanima koji su prslavili sport naših prostora. U svakom slučaju radujem se dolasku u SAD i susretu sa brojnim prijateljima koji mi se već javljaju i jedva čekaju susret nakon toliko godina”, zaključio je Muhamed Bikić za BHDijaspora.net.

Ovaj fudbalski događaj je zakazan za period od 18. do 22. novembra. Predviđeno je formiranje reprezentativnih selekcija svih uzrasta od 8/21 + godina. Najbolji selektirani fudbaleri će predstavljati reprezentaciju dijaspore u Americi na turniru reprezentacija koji će biti održan u Koloradu- 25. Maj Memorial day.

Sve detalje o Kampu čitajte ovdje.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.