in ,

Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu koji je ubio sina, određena kazna

Ivazoviću je tokom saslušanja u Tužilaštvu KS pozlilo, zbog čega je morala intervenirati ekipa Hitne pomoći, koja ga je hitno prevezla u bolnicu.

Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac, koji je 29. aprila 2019. godine u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira (37), danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od šest godina zatvora.

Advokat Omar Mehmedbašić rekao je da će uložiti žalbu na ovu presudu, jer je, kako je kazao njegov klijent bio žrtva. Zločin se dogodio kobnog ponedjeljka oko 20:30 sati u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami. Mujaga Ivazović tokom saslušanja u policiji ispričao je inspektorima da je bio žrtva porodičnog nasilja. Rekao je da je dugo strahovao od svog sina.

Ispričao je kako ga je jednom prilikom pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio. No, poslije je povukao tu prijavu. Policajac je kazao i da je u stanu nalazio tragove droge, zbog čega se često sukobljavao sa sinom. Kobnog dana, Mujaga je rekao da ga je Semir napao nožem i poručio mu da će ga ubiti. Semir mu je tražio novac.

Ivazoviću je tokom saslušanja u Tužilaštvu KS pozlilo, zbog čega je morala intervenirati ekipa Hitne pomoći, koja ga je hitno prevezla u bolnicu. Ljekari su konstatirali da je doživio infarkt te je ročište za razmatranje prijedloga o određivanju pritvora održano upravo u bolnici. Nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, premješten je u pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda “Miljacka”.

Vučić najavljuje hermetičko zatvaranje granica

Dodik odgovorio Osmanoviću: “Mi ćemo nastaviti da sprovodimo naše jasno utvrđene politike!”