in ,

MUP KS oglasio se o ubici Nedžadu, otkrili su jezive detalje potrage i kako je monstrum okončao svoj život

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazao je da je Nedžad Čaušević, osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u Nedžarićima prilikom bjekstva pucao na policiji i potom izvršio samoubistvo aktiviranjem ručne bombe.

Operativni centar MUP-a KS je, prema Hadžiabdićevim riječima, u 7:17 obaviješten da su dvije osobe zadobile povrede za koje se sumnja da su proistekle upotrebom vatrenog oružja, na lokalitetu Nedžarića, tačnije u ulici Aleja Bosne Srebrene.

– Odmah su na mjesto nesreće izašli pripadnici Uprave policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatirao smrt jedne osobe, dok je druga osoba prevezena na ukazivanje daljnje ljekarske pomoći, prvo u Opću bolnicu, a kasnije i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Nakon okončanja uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva KS, saobraćaj u ulici Aleja Bosne Srebrene je normaliziran – kazao je Hadžiabdić.

Od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradala osoba S. T. (39), dok je osoba S. M. (59) zadobila teže tjelesne povrede i zadržana na daljnjem liječenju. Van životne je opasnosti.

– Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, u ovom momentu kvalifikovanih kao ubistvo i izazivanja opće opasnosti s težom posljedicom, policijski službenici su identificirali osobu koja je osumnjičena za izvršenje, a riječ je o Nedžadu Čauševiću (41) – rekao je Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, Policijska Uprava Istočno Sarajevo je na lokalitetu Krupca locirala vozilo koje je koristio osumnjičeni tokom izvršenja krivičnih djela, a poslije je lociran i osumnjičeni na obližnjem šumskom lokalitetu.

– Nakon što je primijetio policijske službenike pucao je iz vatrenog oružja, prilikom čega niko nije povrijeđen. Izvršio je samoubistvo aktivirajući ručnu bombu – kazao je Hadžiabdić.

“Zašto je Cerić šutio godinam?” U IZ su baš zakuhali, uvrede i prozivke frcaju na sve strane!

Valentin Inzko u Vijeću sigurnosti UN-a podnio izvještaj o BiH: “Blokiraju državni budžet, a pune kasu entiteta, gorući problem je odliv mozgova”