in ,

MUP TK NA NOGAMA Pogledajte šta je policija pronašla u porodičnim kućama, pa ovo je nevjerovatno!
Velika akcija policije u Tuzlanskom kantonu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su u velikoj akciji izvršili pretrese na nekoliko lokacija, uhapsili sedam osoba i zaplijenili blizu milion konvertibilnih maraka.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK danas su u saradnji s Tužilaštvom TK, policijom Brčko Distrikta i MUP-om Republike Srpske, izvršili pretrese porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila na području općina Srebrenik i Gradačac, Brčkom i Ugljeviku.

Pretresi su sprovedeni na osnovu naredbi Općinskog suda u Gradačcu i Osnovnog suda u Bijeljini, a tom prilikom je uhapšeno sedam osoba, koje su osumnjičene za počinjenje krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i Pranje novca.

“Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađena je i oduzeta veća količina novca američkih dolara, švicarskih franaka, hrvatskih kuna, danskih kruna i drugih stranih valuta u protuvrijednosti od skoro milion KM, automatska puška i pištolj”, rekli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Uhapšene osobe će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.

FOTO U ovom mjestu u BiH niko nije glasao, pojavili se plakati – NE GLASAJTE “Sud pripada jedino Allahu”

Komšić i Čović

Da li je sve u skladu sa zakonom? Amerikanci se oglasili o ulasku Komšića u Predsjedništvo