Muriz Memić zatresao državu: Glavna tužiteljica je vođa mafije, proklinjat će dan kada se rodila!

Muriz Memić

Skoro dva sata trajao je sastanak oca ubijenog mladića Dženana Memića, Muriza Memića i advokata Ifeta Ferageta sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom i potpredsjednicama Jadrankom Lokmić-Misirača i Ružicom Jukić, te još nekoliko članova.

Muriz Memić je nakon završenog sastanka kazao da je naišao na razumijevanje, te da je dobio obećanje da će VSTV tražiti ubrzanje postupka koji se vodi u slučaju Dženan Memić na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

“Izgleda da sam naišao na razumijevanje, obećali su da će ubrzati postupak koliko mogu. Od njih sam to tražio. Dalida Burzić će proklinjati dan kada se rodila, nikada je neću pustiti na miru. Mora joj biti jasno da je kriminalac, da nije mjesto kriminalcima u pravosuđu, ona neće moći obavljati ovu funkciju poslije slučaja Dženan Memić. Ja sam obećao šatorsko naselje, ako bi ona bila imenovana za sudiju. Vidjeli ste danas, hiljadu dokaza je do sada skrivano, ona će morati odgovarati”, rekao je novinarima ispred Suda BiH Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

“Mi smo iznijeli svoje dokaze, ljudi nisu mogli vjerovati. Rekli smo da je Dalida pričala da se radi o ubistvu, da mi je poslala dva dopisa da se radi o ubistvu, da mi je komesar MUP-a rekao da se radi o ubistvu. Dalida se ne može igrati sa mnom, reći mi da se radi o ubistvu, pa onda reći da je lutala u istrazi. Ona je zalutala u životu, ona je zalutala u pravosuđe. Pravosuđe KS je pod pritiskom dok je tamo Dalida Burzić, Ona treba da prestane obavljati ovu funkciju jer tužioci ne mogu slobodno da rade. Ona je uvukla devet tužioca u ovaj predmet, evo vidite kako koji tužioc dolazi, on daje nove dokaze. Amina Ruždić je usmjeravala u jednu istragu, Ćato Meris u drugu istragu, to je sve Dalida organizovala. Ona je vođa mafije”, rekao je Muriz Memić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je da je prošireni sastav VTSV-a detaljno upoznao sa dokazima.

“Ja sam ovaj prošireni sastav VSTV-a detaljno upoznao sa dokazima, u pojedinim trenucima su ostali bez daha, nisu mogli vjerovati. Akcentirao sam izuzetno loš položaj oštećenog u ovom postupku, apelirao sam da svi tužioci, a isto tako i sudije moraju proći neku vrstu edukacije iz emocionalne inteligencije. Ovakav odnos kakav je Kantonalno tužilaštvo imalo prema Murizu Memiću treba biti opomena za sve naredne slučajeve”, rekao je Ifet Feraget.

“Potpuno je jasno da sa aspekta vladavine prava VTSV nema nadležnosti i alate da se upliće u sudske postupke koji su u toku, ali ja sam rekao gospodinu Tegeltiji da taj isti princip zakonom ograničene vlasti važi i za tužioce. Onda ni tužioci ne bi trebali da vode istragu za saobraćajne nesreće kada se radi o ubistvu. Ne možete se pozivati na zakon onda kada on vama treba”, dodao je je Feraget.

On je istakao da je glavna tužiteljica Burzić komentarisala dokaze onda kad nije smjela, da je dezavuisala da su policajci vodili istragu u pogrešnom smjeru, a istraga se već vodila za ubistvo.

“Šokantno je to što je saobraćajno vještačenje koje je rađeno po prijedlogu odbrane, a koje je imalo zadatak da kaže da li je vjerovatno da se desila saobraćajna nesreća dalo odgovor na pitanje da ovdje ne postoji ni vjerovatnoća saobraćajne nesreće. To je ono što je šokantno. Šokantno je to što je komad laka vještačen prvi put pa je rečeno da pripada automobilu Clio, Dakle, Clio je učesnik saobraćajne nesreće, pa isti vještak isti komad laka vještači, pa kaže kombi je, pa kada odbrana želi da vještači saopšti se kako je komad laka nestao. To su šokantne stvari. Šokantno je to što je nađeno šest komada stakla, a da se vještaku odbrane daju 83 komada stakla, pa sad on treba da gata i da pronalazi te komade stakle”, istakao je Ifet Feraget i dodao:

“Jednom riječju ovo je poraz za poravosuđe u KS, nadam se ozbiljna opomena, s tim što će odgovornost nosilaca pravosudnih funkcija svakakao biti utvorđena, ali vijeće nema nadležnost, oni su sud za sud i tužioce, ali ne mogu da se upliću u slučajeve koje ti tužioci vode. Što se tiče mogućnosti odustanka od optužnice, to je stvar kantonalnog Tužilaštva, oni ni tu mogućnost ne isključuju, ali mi nemamo potrebu da žurimo, nama je cilj samo istina”, izjavio je Ifet Feraget – prenosi Index.ba.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.