Cerić

Mustafa Cerić ima nevjerovatnu poruku za Aleksandra Vučića: Pa ovo je sjajno!

Vijesti

Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić poručio je da je Bakir Izetbegović pojasnio Aleksandru Vučiću i Draganu Čoviću da se o bosanskoj međunarodnoj politici odlučuje u Sarajevu.

Cerić je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao da je pratio konferenciju za novinare u Beogradu nakon sastanka bosanskog i srbijanskog državnog vrha u Beogradu, gdje su Vučuć i Čović u glas zavikali da Beograd odlučuje hoće li i kad će bosanska država priznati Republiku Kosovo.

”Kosovo može bez Bosne, ali je pitanje da li Bosna može bez Kosova, da li Bošnjaci mogu na Kosovu, odnosno na Balkanu bez jake matične bosanske države? Predsjednik ili član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine najbroijnijeg naroda u Bosni, Bošnjaka ili Dobrih Bošnjana, Bakir Izetbegović je pojasnio Vučiću i Čoviću da se o bosanskoj međunarodnoj politici odlučuje u Sarajevu. Iako mi svi znamo kako je sve to teško, ali bravo Bakire, neka si im rekao i to baš u Beogradu da je Sarajevo mjesto gdje se o priznanju Kosova odlučuje, a ne u Beogradu. Nevjerovatno kolika je mržnja i pakost na licu Čovića kad god se govori o nezavisnoj i suverenoj Bosni. Vučić je lisac. On igra na toplo i hladno oko Bosne”, napisao je Cerić.

No, ovoga puta su se obojica preračunali, poručio je on.

”Bakir je odjedanput dobio podršku, koju dosad nije imao. Tako i treba da svi znaju. Možete kako hoćete, ali nećete dokle hoćete. Jer, treba znati da svi mogu pričati, ali ništa se u Bosni ne može dogoditi dok bosanski domaćin ne kažu svoju riječ. A zna se ko je u Bosni domaćin. Onaj koji Bosnu voli, koji Bosnu ne poriče, koji se Bosne ne odriče, koji Bosnu ne daje, koji Bosnu ne prodaje, koji Bosnu brani i hrani, koji nema druge ni domovine ni države doli Bosne – on je, dakle, domaćen u Bosni, a ne onaj koji Bosnu izdaje i prodaje za sitni novac, za sujetu, za odmazdu, za osvetu. Još jednom, Bravo Bakire! Bože Milostivi, omili nam slogu! Bože Sveznajući, pouči nas da volimo domovinu u snažimo državu! Bože Svemogući, osnaži nas u našoj namjeri da budemo svoji na svome, u svojoj vjeri i na svojoj zemlji! Amin!”, napisao je Cerić.

Leave your vote

5 razmišljanja na “Mustafa Cerić ima nevjerovatnu poruku za Aleksandra Vučića: Pa ovo je sjajno!

  1. VODZA NAM JE ALIJA I BOSANSKA ARMIJA ZIVJELA ZIVJELA BOSNA.Dok je nas bosnjaka Bosna ce biti ponosna i cjelovita i ako treba zivot dati za nasu babovinu a svi koji ne vole bosnu mars iz nje u srbiju ili hrvatsku tamo ce vam lijepo biti a malo sutra zato pocnite da volite bosnu ili van iz nje.

  2. Bakir ovu jadnu drzavu i napaceni narod ove drzave,unistava vise od 20 god.Bravo Bakire.

  3. Dobro reče reis: vođa Bosne može biti samo onaj koji Bosnu ne prodaje! Bakir je prodao Bosnu tamo nekim Arapima, znači, diskvalifikovan je u startu

  4. Jebes i bakira i cerica samo nas pljackaju ko i covic i dodik isti su svi nek puste ovaj napaceni narod treba donjet odluku da na vlasti nemoze bit koje u ratu ucestvovao ima mladih i pamettnih ljudi da vojde ovu bosnu naprjed bez ugrozavanjabilo koga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.