Muzej savremene umjetnosti u New Yorku (MoMA), svake sedmice nam nudi besplatan virtualni obilazak jedne od izložbi!

Muzej savremene umjetnosti u New Yorku, slavna MoMA nam od jučer omogućava pregled svih aktualnih izložbi, i to iz udobnosti vlastitog doma. Svake sedmice nam nudi besplatan virtualni obilazak jedne izložbe.

Od ovog vikenda će kustosi u slavnom MoMA prikazivati svoje omiljene dijelove kolekcija, a možete im postaviti i pitanja na koja će vam vrlo rado dati odgovor.

Svake sedmice će MoMa prikazivati jednu od najzanimljivijih izložbi, a prva na redu je Home Movies, u sklopu koje možete doznati sve o amaterskom filmu pa i kako napraviti vlastiti film, što je još jedan savršen način za ispuniti vrijeme u danima kada ne izlazimo iz kuće.

Druga izložba ovog mjeseca je predstavljanje revolucionarnih skulptura jednog od najslavnijih kipara minimalizma iz sredine 20.stoljeća Donalda Judda, nakon toga fotografije Dorothee Lang, jedne od najpoznatijih dokumentaristica početka 20.stoljeća.

Posljednja izložba u ovom mjesecu će biti posvećena kolekcionaru i kritičaru iz doba neoimpresionizma Félixu Fénéonu, na kojoj će, između ostalog, biti predstavljen i Fénéonov portret koji je naslikao slavni Paul Signac.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.