Na pomolu potpuni debakl SDA u Sarajevu

Istaknuto Posljednje

Na osnovu 50 posto prebrojanih glasova, većina dosadašnjih načelnika ili kandidata SDA suočava se s porazom. U Zenici Fuad Kasumović tri puta više glasova od drugoplasiranog konkurenta.

Na osnovi 50 posto pobrojanih glasova u Kantonu Sarajevo, Stranka demokratske akcije suočava se s teškim porazom!

U Centru, kandidat “četvorke” Srđan Mandić ima trostruko više glasova u odnosu na aktuelnog načelnika Nedžada Ajnadžića.

U Novom Sarajevu, njen kandidat Hasan Tanović ima dvostruko više glasova od dosadašnjeg SDA-ovog načelnika Nedžada Koldže.

U Novom Gradu, nezavisni kandidat kojeg podržava “četvorka” Adnan Delić u prednosti je u odnosu na aktuelnog prvog čovjeka najmnogoljudnije općine u Bosni i Hercegovini Semira Efendića. Razlika između njih nije velika i moguće je da se rezultat preokrene.

Na Ilidži, kandidat SDA Fikret Prevljak daleko zaostaje za Nerminom Muzurom, kojeg je ispred “četvorke” nominirala stranka Narod i Pravda.

U Visokom, međutim, kandidat SDA Mirza Ganić, isto na osnovu 50 posto prebrojanih glasova, ubjedljivo vodi ispred dosadašnje gradonačelnice Amre Babić.

U Zenici, dosadašnji gradonačelnik Fuad Kasumović ostaje na toj poziciji. On je, također na osnovu polovine obrađenih biračkih listića, osvojio tri puta više glasova u odnosu na drugoplasiranog kandidata.

Leave your vote