Na pomolu potpuni krah, Bakir Izetbegović se konačno oglasio: Može se reći da smo u Sarajevu izgubili, ali u BiH smo pobijedili!

Posljednje Vijesti

Predsjednik SDA se  konačno oglasio nakon što je postalo očigledno da će njegova stranka doživjeti poraz u Sarajevu.

“Može se reći da smo u Sarajevu izgubili, ali u BiH smo pobijedili! Postajemo ubjedljivo najveća stranka u BiH.

Dobili smo osam novih pozicija, a sedam izgubili. Ne može se ovdje govoriti o tektonskim promjenama, ali su znakovite”, kazao je između ostalog Izetbegović.

U Bosni i Hercegovini su zatvorena biračka mjesta koja su otvorena jutros u sedam sati, a na kojim su birači mogli glasati na sedmim lokalnim izborima od Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Birališta za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini otvorena su u 07.00 sati, a izbori se prvi put održavaju u uslovima epidemije Covid-19. Centralna izborna komisija BiH saopćila je da poštivanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa. Biračka mjesta bit će otvorena od 07.00 do 19.00 sati. Uz pokazivanje jednog od važećih bh. identifikacionih dokumenata (lična karta, vozačka dozvola, pasoš) na biračkom mjestu birač dobija kombinaciju glasačkih listića koja mu pripada i ostvaruje pravo na glasanje. Tajnost glasanja je osigurana na biračkom mjestu, navode iz CIK-a.

 

Leave your vote