in

Načelnik Općine Doboj Jug uputio apel poslodavcima i građanima!

Načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić oglasio se na zvaničnom Facebook profilu. Njegovu poruku stanovnicima i poslodavcima u Doboj Jugu prenoismo u cijelosti. Corona virus je zlo 2020. godine.

Virus je ponikao u Kini, proširio se na Evropu a svaki dan povećava se broj zaraženih i u Bosni i Hercegovini.

Virus je za sada zaobišao Doboj Jug a do kada će ostati tako, zavisi od naše svijesti. Trenutno je u našoj općini 85 ljudi u izolaciji.

Apelujem na građane da optimiziraju svoje kretanje i time smanje rizike prenošenja virusa. Također, apelujem na poslodavce da uzmu u obzir novonastalu situaciju, da skrate radno vrijeme i obezbijede radnicima adekvatnu zaštitu za rad.

Općina Doboj Jug neometano radi na novim projektima i tekućim poslovima.

Štab CZ je na usluzi građanima, a Štab je moguće kontaktirati za sva pitanja na broj:
060/345-42-62.

Pozivam sve državljane Bosne i Hercegovine koji ovih dana ulaze u Bosnu i Hercegovinu, da se jave na medicinsku kontrolu u Polikliniku u Matuzićima (032/-691-624) zbog preventivnih razloga kako bismo smanjili mogućnost prenošenja, te da poštuju izdata Rješenja o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.
Za one koji se ne budu pridržavali naredbi, slijede kazne koje mogu biti i zatvorskog oblika.

Ponovo pozivam sve sugrađane da shvate ozbiljnost situacije i da svjesno i savjesno postupaju sa naredbama Štaba CZ za svoju i dobrobit svih sugrađana.

Kako smanjiti napetost među ukućanima s kojima morate biti u izolaciji

Uskoro zvanična odluka: Uvodi se policijski sat u BiH, odluka vjerovatno stupa na snagu sutra!