Nadina Ahmić Žižo iz Tešnja ogorčena: Kuća mog oca je poplavila čak pet puta u posljednja tri mjeseca, niko ne želi pomoći, sramite se!

Nakon strahovitog nevremena koje je u toku jučerašnjeg dana pogodilo šire područje Tešnja, u pojedinim mjestima su poplavile saobraćajnice,  a voda je došla i do kuća.

Situacija se pogoršava nakon svake veće kiše, a čitatelji iz tešanjskog naselja Ljetinić nam javljaju da im apsolutno niko ne pomaže.
Slična situacija je i u Piljužićima kod Tešnja. O tome smo pisali ovdje: Poplave u Piljužićima kod Tešnja, voda prijeti kućama, mještani tvrde: Čeka nas neizvjesna noć, niko nam ne pomaže!

Nadina Ahmić Žižo nam je kazala kako ju je srce zabolilo kada je jučer u strašnom stanju vidjela kuću svog oca, koja je poplavila čak pet puta u posljednja tri mjeseca.

“Uzrok poplave je šaht koji se nalazi u blizini kuće. Nekada je tu proticao potok na koji su službenici iz Mjesne zajednice Ljetinić postavili male cijevi tako da veće padavine izbiju poklopac od šahta i sva voda, kanalizacija iz cijelog sela, se izlije prema kući mog oca”, govori nam Ahmić Žižo.

Ogorčena je jer niko iz lokalne zajednice nije odgovorio na njene pozive. Uništena im je bašta, sjeno, ali i povrće koje su uzgajali mjesecima.

“Jučer se niko iz Mjesne zajednice Ljetinić nije udostojio da dođe da pogleda šta se dešava, a bili su pozvani. Njihov odgovor je da nemaju novca da riješe te cijevi, a da li ćemo mi imati novca da napravimo novu kuću? To nikog ne zanima! Dragi moji Ljetinjani sramite se”, kazala je Ahmić Žižo na kraju razgovora za naš portal.

Činjenica je da nakon svake jače kiše mještani brojnih tešanjskih naselja moraju strahovati. Da stvar bude gora, situacija se svake godine dodatno pogoršava, a to potvrđuju i sudbine brojnih građana koji su i ove godine pretrpili ogromne štete.

Pogledajte snimak.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.