Najopasnija Bosanka na planeti: Rođena u Lukavcu, srušila vladu Italije, nogirala Al Pacina, a Bregi umalo život upropastila

Tuzlanka Diana Bećirević nedavno je bila među odabranim gostima na božićnoj zabavi u Bijeloj kući, a sigurno je mnogi pamte još od 1981. godine, kada se gola slikala za Start.

Dijana Bećirević je oduzimala dah domaćim muškarcima pozirajući na stranama do tada rezervisanim uglavnom za obnažene američke djevojke. Rođena je 1962. godine u siromašnoj porodici u Lukavcu kod Tuzle, gdje se niko prije nje od početka svijeta pa do te 1981. godine nije slikao go. A ona je to učinila – pozirala je za Startovu duplericu u svoj ljepoti svog jedrog tijela.

Bila je i jedna od “Cura s Jadranske obale” u Plejbojevom editorijalu 1981. Slike tadašnjih YU ljepotica koje su gole stale pred objektiv izašle su i u njemačkom izdanju Plejboja pod nazivom “Titove djevojke”!

Bila je u sedmom razredu kad je ostala bez oca, ali je podršku majke imala cijelog života. Srednju školu pohađala je u Sarajevu, i usput – nesvakidašnje lijepa – snimala reklame za socijalističke privredne gigante. Od studija glume odustala je u poslednjem času i upisala se na žurnalistiku… Kasnije, završiće još dva fakulteta. Kad se preselila u Italiju, zaposlila se na RAI, gdje je vodila jednu religioznu emisiju.

Papa Jovan Pavle II tri puta joj je davao intervju, a prethodni papa Benedikt XVI, dok je još bio kardinal, Dijanu je vozio po Rimu na “vespi”.

Zvijezda Formule 1, Ajrton Sena, dao joj je poslednji intervju, samo 24 sata prije nego što je poginuo, upoznala je Hilari Klinton i Benazir Buto… ali je svakako najzanimljiviji njen ljubavni život.

Iz Rima je u SAD otišla sa Ahmetom Etergunom, producentom koji je bio zadužen za karijere najvećih muzičkih zvijezda poput Roling Stonsa, Led zepelina, Reja Čarlsa i Arete Frenklin. Petnaest godina radila je kao njegova sekretarica, i na tom mjestu upoznala i zavela najveće svjetske zvijezde. Ipak, prvi put u životu poljubila se sa Zdravkom Čolićem.

Veza sa Al Paćinom trajala je kratko, jer je bio iskompleksiran i uvijek u paranoji od paparaca. Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, ali su Dijanu na vrijeme ubijedili da se ne petlja sa njim jer ima ljubomornu i opasnu ženu.

A o Bregoviću je pričala: “Optužili su me da sam sam zamalo rasturila Bijelo dugme. Živjela sam u Milanu i družila se sa Vladom Pravdićem, klavijaturistom ‘Dugmića’. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto hoće onda i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ‘ukrao’ od Vlade? Pa jeste!”

Zbog jedne večere sa Silviom Berluskonijem Bećirovićki su pripisivali pad italijanske vlade, zbog čega je tužila italijanske novine, a Niki Lauda, koji je bio jako ljubomoran, tukao se u baru zbog nje.

Danas Dijana Bećirević živi pod imenom Diana Niven u zapadnom Holivudu u skromnom apartmanu u ulici Larabi gdje je sjedište i njene firme.