in ,

Najtraženiji bjegunac: ISIL je potpuno pobijeđen, ali njihov vođa i dalje vreba iz sjenke!

Teroristi ISIL-a izgubili su kompletnu teritoriju koju su nekada kontrolisali, ali njen vladar iz sjenke, samoproglašeni “kalif” je i dalje najtraženiji čovjek i negdje je na slobodi.

Glava Abu Bakr al-Bagdadija je ucijenjena na 25 miliona dolara što ga čini najtraženijim bjeguncem na svijetu, koji je odgovoran za upravljanje ovom jezivo surovom terorističkom grupom, kao i za organizovanje masovnih pokolja i organizaciju terorističkih napada u srcu Evrope.
Uprkos brojnim tvrdnjama o njegovoj smrti u proteklih nekoliko godina, al-Baghdadijeva lokacija ostaje misterija. On se pojavio u javnosti samo jednom, 2014. godine. Od tada su mnogi njegovi saradnici iz vrha organizacije ubijeni u borbama.

On je među nekoliko visokih komandanata ISIL-a koji su još uvijek na slobodi, nakon dvije godine stalnih gubitaka na bojnom polju, koji su gledali kako se samozvani „kalifat“ smanjuje s teritorije veličine Velike Britanije na malu enklavu u dolini rijeke Eufrat.

Iako se u velikoj mjeri smatrao simboličnom figurom ove globalne terorističke mreže i dugo bio opisivan kao “irelevantan”, hapšenje al-Bagdadija bilo bi poželjna nagrada za različite igrače u Siriji i Iraku. Međutim, do sada je utekao Amerikancima, Rusima, Sirijcima, Iračanima i Kurdima.

Najsmrtonosnije mjesto na planeti. Ovo je priča o Vozrozhdeniyi

Miralem Pjanić vrlo nezadovoljan nakon pobjede protiv Armenije!