Najveća prevara u historiji nogometa: Vjerujte, ovo se nije desilo ni u filmovima

Ljeto je tu, temperature dosežu “nebo”, a odlaskom na godišnje odmore zabavljamo se i brojnim transferima, kalkulacija gdje će se tko i za koliko prodati. Ali skeniramo i podvale, kojih također ima na sve strane…
A kad su podvale u pitanju, pamtimo jedan hit iz prošle sezone! Naime, litavski drugoligaš Panevežys nije skrivao oduševljenje kad je doveo 25-godišnjeg Angolca s francuskom putovnicom – Barkleya Miguela Panza.

Oni su bili uvjereni da su doveli igrača koji je u 36 nastupa u od 2010. do 2012. za engleskog prvoligaša QPR zabio 45 golova. Nakon toga je Panzo igrao za francuske niželigaše do 2016. kada seli u Švedsku.

Litavcima nije bilo niti sporno što je nakon sjajne sezone u engleskom prvoligašu završio u francuskim niželigašima.
Boravak u QPR-u ispao je kao velika izmišljotina jer ovaj Angolac za engleskog prvoligaša nikad zaigrao, već je na Otoku igrao za izvjesni Woking FC!

Panzo je po dolasku u Panevežys dao i intervju za klupske stranice na kojem se pohvalio prijateljstvom s igračem Lazija Bastosem.

“Znate, dobar sam prijatelj s Bastosem iz Lazija, ako nekad odlučite ići pogledati Lazio u Rimu, samo mene nazovite i sredim vam karte preko njega”, hvalio se Panza.

Ubrzo nakon što ova priča postala viralni hit, iz Panzine biografije na Wikipediji nestala je informacija da je igrao za QPR…