in ,

Najveći interes iz evropskih zemalja: Preduzeće iz Ljubuškog zbog milionske potraženje zapošljava 30 radnika na šivanju “korona-maski”

Herecegovci su uvijek znali doskočiti potrebama tržišta, tako je i pandemija koronavirusa šansa za zaradu i poslovni uspjeh. Firma Arox d.o.o. iz Ljubuškog zbog milionske potražnje za maskama zapošljava 30 novih radnika.

Kako kaže Ante Brkić, direktor ljubuške kompanije koja se bavi proizvodnjom tekstila, u prvoj “turi” zapošljavaju 30 radnika, a u narednoj još i više.

“Trideset radnika za nas je premalo koliku imamo potražnju. Potražnja je milionska i za tržište Bosne i Hercegovine, a posebno vani. Trenutno jedva stižemo proizvesti i za BiH kolika je potražnja”, kaže nam Brkić.

On ističe kako je najveći interes iz evropskih zemalja koje su posljednjih sedmica najintenzivnije pogođene pandemijom koronavirusa.

“Proizvodimo univerzalnu troslojnu zaštitnu masku koja je višekratna. Za razliku od jednokratne ona se može prati u mašini za pranje veša i ponovo koristiti”, on pojašnjava kako je ovo unaprijeđeni tip maski u odnosu na one koje su korištene za vrijeme epidemije SARS-a.

Višekratne maske odgovor su na nestašicu jednokratnih maski na tržištu, a maloprodajna cijena je 1,75 KM po komadu.

U oglasu koji je objavljen na stranicama Službe za zapošljavanje HNK Arox traži 30 radnika na poslovima krojenja i šivanja tekstila. Uvjeti koje treba zadovoljiti su KV (III stupanj) tekstilne struke ili neke druge struke te je poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima.

Nudi se probni rad na jedan mjesec, a potencijalnim radnicima se kaže i kako će ponuda sezonskih poslova u turizmu zbog koronavirusa biti znatno manja te je ovo prava prilika za rad i zaradu.

Definitivno interesantan pristup: Zbog koronavirusa u Italiji imaju potpuno novu tehniku serviranja kafe

Jennifer na njezin potez gleda kao na „nož u leđa“! Brad Pitt ima novu ljubav?