in

Najveći pad u njemačkom automobilskom sektoru od 1991. godine!

Poslovna klima u njemačkom automobilskom sektoru pretrpila je najveći pad u aprilu i pala na najniži nivo od 1991. godine, kada je ekonomski institut Ifo počeo prikupljati podatke, pokazalo je istraživanje.

Ifo je objavio da je njegovo istraživanje na 75 auto firmi pokazalo da je trenutni indeks poslovanja za taj sektor pao na -85,4 boda u aprilu sa -13,2 u martu.

– Nikada nismo vidjeli tako loše brojke za ovaj ključni sektor- rekao je Klaus Volrabe (Wohlrabe), šef prognoze u Ifou.

Vijest je stigla uoči konferencijskog poziva koji će kancelarka Angela Merkel danas održati sa visokim predstavnicima autoindustrije, kako bi razgovarali o uticaju pandemije koronavirusa na proizvodnju i prodaju.

Uoči sastanka sa njemačkom kancelarkom, Volkswagen i Daimler pozvali su vladu da pomogne u povećanju potražnje za automobilima. Pandemija je smanjila profit u prvom kvartalu i primorala oba proizvođača automobila da spuste prognoze za ovu godinu.

Prodaja automobila širom svijeta pala je kao rezultat mjera za obuzdavanje pandemije kojima su zatvoreni proizvodni pogoni i prodajni saloni što je proizvođače ostavilo bez novca za dalje investiranje.

Od sutra otvorene džamije, ovo su mjere kojih će se morati držati svaki vjernik

Određen iznos novčane kazne za Golf Klub u kojem je održan korona dernek