in ,

Nakon skandaloznog izvještaja novinarke, oglasio se i Vučić: Pozdravite je

Jake žene za jaku Srbiju – naziv je skupa u organizaciji Srpske napredne stranke, u Beogradu, koji je direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić otvorila ocjenom da to što šest od devet nacionalnih muzeja vode žene, uglavnom stranački neopredeljene, pokazuje koliki značaj vlada i predsjednik Aleksandar Vučić pridaju učešću žena u javnom životu.

Tribini prisustvuju predsjednik Srbije i SNS-a, kao i premijerka Ana Brnabić.

On je komentarisao vređanje žena koje se u posljednje vrijeme može čuti od predstavnika opozicije.

  • Srbiju u kojoj bi stavljali žene u tor, gde bi bile fukse i ne bi bile žene, borićemo se uvijek i pobijeđivaćemo ih uvijek i ova normalna i pristojna Srbija neće dozvoliti da takvi divljaci upravljaju – rekao je Vučić.

On je rekao da budućnost pripada ženama i ujedno se zahvalio onim starijim damama koje su dobro razumjele reforme

  • Žene ne možete da prevarite, one i kad biraju partnere znaju kako biraju – dodao je on i pozvao drage dame da se prijave jer dolaze izbori za rukovdostvo stranke, zahvalio im za ljubav i naglasio da pritiske ne trpe, osim od njih.

Povodom protesta od sinoć, on je novinarima nakon skupa rekao, “pa šta ako ih je bilo i milion, jel hoćete izbore?”.

  • Ne pada mi napamet, da mi vi pričate o nasilju. Pa mi uhapsili one koji su napali Borka Stefanovića, a vi majci Panića niste smjeli da kažete da joj je sin ubijen. Ja nijedan zahtev neću da vam ispunim, pobijedite me na izborima – napomenuo je Vučić.

Oko Kosova kaže da sa velikom dozom straha očekuje nove mjere Prištine.

  • Ja vidim da je to ludilo postalo bezgranično, za šta je donekle kriva i međunarodna zajednica jer nisu reagovali odmah – rekao je Vučić i naglasio da Haradinaj na pameti ima tri stvari, kada najavljuje da su spremne i gore stvari od taksi.

To što su pojedini učesnici protesta, prema riječima novinara, najvulgarnije prozivali novinarku “Studija B”, Vučić naglašava:

  • Ko je rekao da će da pretuče nekog? Sergej Trifunović i Ivan Ivanović. Ma kakvi, nijedan ozbiljan i hrabar čovek ne bi prijetio Barbari. Žao mi je Barbare, ona je dobro i pristojno čeljade, na ponos svojim roditeljima. Samo da se Barbara ne sekira, nju pozdravite, ne mora mnogo da brine i da se čuva. Ona je vrednija od svih njih zajedno, neka nastavi svoj posao kako misli ona da treba da radi – rekao je Vučić.

Silejdžistvo u Srbiji neće postati mejnstrim, zaključio je Vučić, piše Telegraf.rs.

Naučnici objavili novu studiju o klimi: Ovo nije viđeno hiljadama godina

Jedna od najvećih utakmica dobiva svoj epilog: Boca se za kamenice sveti golovima