Nastavljena potraga za stradalima u Miljacki, spasioci pronašli jedan detalj koji ih je sve iznenadio

Nastavljena potraga za stradalima u Miljacki, spasioci pronašli jedan detalj koji ih je sve iznenadio

Posljednje Vijesti

Rano jutros je nastavljena potraga za dva mladića koji su se jučer ujutro utopili u rijeci Miljacka u Sarajevu, a jedan detalj je posebno privukao pozornost tragača na terenu.

Službenici Federalne uprave civilne zaštite novinarima su kazali da je na lokalitetu Otoka pronađena odjeća jednog za koju se pretpostavlja da je pripadala jednom od utopljenika. To je svakako detalj koji je nemalo iznenadio istražitelje koji i dalje vjeruju da se tijela tragično stradalih mladića nalaze u blizini mjesta gdje su viđeni posljednji put.

Stručnjaci doduše kažu da je moguće da je voda tijela odnijela čak i nekoliko desetina kilometara nizvodno, ali se u ovakvim slučajevima, trupla obično pronađu blizu mjesta utapanja.

Policija Kantona Sarajevo je ranije saopštila da je u srijedu oko 2.30h obaviješten Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih polova Kantona Sarajevo da je u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, došlo do pada NN lica u korito rijeke Miljacke.

Prilikom pokušaja izvlačenja iz vode, došlo je do pada u vodu još jednog NN lica, nakon čega su isti nestali u nabujaloj vodi rijeke Miljacke, navedeno je iz policije.

Odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva, ekipe PVB Kantona Sarajevo i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, kao i pripadnici Civilne zaštite Kantona Sarajevo. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.A., rođen 1989. godine u Sarajevu i F.I., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, saopšteno je.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.