Bakir Izetbegović

NATO poslao žestoku poruku Bakiru Izetbegoviću

Vijesti

Visoki zvaničnik NATO-a odbacio je tvrdnje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da je ovaj vojni savez “ublažio” uvjete za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP).

”Spremni smo aktivirati MAP onda kada se ispune uvjeti koje su ministri vanjskih poslova država-članica NATO-a postavili u Talinu 2010. godine.

Tada smo rekli da je uvjet da se sva nepokretna vojna imovina mora registrirati na državu BiH, kako bi je koristilo Ministarstvo odbrane BiH”, saopćio je visoki zvaničnik NATO-a.

Nakon što je Izetbegović, tokom gostovanja na jednoj TV stanici, u nekoliko navrata utvrdio da je izlobirao ublažavanje uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana, obratili smo se NATO-u u Briselu upitom da li je to tačno. Zatražili smo i odgovor, ako je tačno, da nam saopće nove uvjete, prenosi Avaz.

U odgovoru koji je stigao iz Brisela, preneseno nam je da uvjeti ostaju nepromijenjeni!

”Mi u potpunosti podržavamo aspiracije BiH da postane naša članica. NATO pruža podršku u procesu registracije vojne imovine. To ćemo i nastaviti”, poručio je visoki zvaničnik ovog vojnog saveza.

Leave your vote

4 razmišljanja na “NATO poslao žestoku poruku Bakiru Izetbegoviću

  1. Davam ja kazem Srbi su Cetnici ali nisu svi Hrvati su Ustase ali nisu svi Muslimani su balije ali i oni nisu svi balije eh toje tacan odgovor dragi nasi dusmani.

    1. Dovoljno vidjeti daje objavio Avaz sve je jasno notorna laž koja nije prva.dasu bilo koje druge novine ovo objavile vjerovatno večina bošnjaka bi povjerovala.ovakve izmišljene laži niko više niti čita a kamoli ovo lajkati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.