in

NAUČNO JE DOKAZANO! Baka je bolje rješenje za dijete od vrtića!

Većina roditelja se iz dana u dan susreće sa vječitom dilemom: poslati dijete u vrtić ili ga dati na čuvanje nani ili baki, ali izgleda da je nauka zadala konačni udarac ovome pitanju – djeca o kojoj se brine rodbina bolje se razvija od vršnjaka koji idu u vrtiće.

Naime, studija britanskog Instituta za fiskalna istraživanja i organizacije “Nuffield” pokazala je da su djeca koju čuvaju baka ili djed emocionalno zrelija i sigurnija, te da imaju širi vokabular nego vršnjaci koji idu u vrtiće.

– Postoje dokazi o pozitivnoj vezi između socijalno-emotivnog razvoja i brige bake ili djeda, rekla je dr. Karolina Brajson (Caroline Bryson), voditeljica studije.

Istraživanje je, također, pokazalo da bake i djedovi čuvaju skoro 60 posto djece predškolske dobi i to zato što roditelji žele da njihova djeca odrastaju u brižnom okruženju punom ljubavi.

Rezultate istraživanja objasnila je Sue Palmer, autorica knjige “Toxic Childhood” (“Toksično djetinjstvo”), koja kaže da je bakama i djedovima, za razliku od neke nepoznate osobe, na pameti jedino dobrobit njihovih unuka.

– Dijete uz sebe ima odraslu osobu punu ljubavi koja jedino misli o njegovoj budućnosti. Očito je da će bake i djedovi biti brižniji nego osobe koje čuvaju djecu za novce, pojasnila je Palmer za “Telegraph”.

UŽAS NA STUDENTSKOJ ZABAVI! Mladić popio tabletu i umro, djevojci se bore za život!

JEZIVO! Bliske prijatelje napijao, a kasnije ih ubijao i jeo!