in

‘NE ŽELIM NOSITI TAJ SIMBOL NA DRESU, JA SAM KRŠĆANIN!’ Nova hrvatska zvijezda u Bundesligi svojim postupkom izazvala burne reakcije u Njemačkoj

Josip Brekalo oduševljava svojim igrama u Bundesligi, ali on lično nije oduševljen jednom akcijom svog kluba Wolfsubrga.

Naime, ‘Vukovi’ su za sve svoje kapitene kreirali jedinstvenu kapetansku traku u dugininim bojama čija bi poruka trebala zapravo biti podrška istospolnim zajednicama, ali i poruka protiv bilo kakvog oblika diskriminacije.

Potez je to koji 20-godišnji Hrvat ne pozdravlja, štoviše, protivi mu se zbog svog kršćanskog svjetonazora.

“Moram kazati kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je OK, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ljudi, ja ne želim nositi”, izjava je Brekala koju prenosi Bild i koja je podigla prašinu u Njemačkoj.

Mladi hrvatski reprezentativac je, podsjetimo, 2016. godine iz Dinama prešao u Wolfsburg koji ga je tada platio 10 miliona eura, ali i poslao na posudbu u Stuttgart iz kojeg se vratio krajem prošle godine.

Brekalo je inače jedan od najboljih mladih evropskih igrača na lijevom krilu, ali i talent na kojeg bi u budućnosti trebao računati i selektor Vatrenih Zlatko Dalić – ocjenjuju Sportske novosti.

Novi skandal u režiji bh. političara: Narod parlamentarcima plaća stanove u koje oni nikad ne dolaze?!

Bosanka ljetovala na Jadranu, napala lokalne vlasti, a onda je stigao žestok odgovor: ‘Lažeš, idući put ćeš platiti!’