Neće da prestane dojiti četverogodišnju kćerku, pa joj je desilo nešto što ni u najluđem snu nije mogla zamisliti

Mama dvoje djece primila je prijetnje smrću jer svoje dvije kćeri doji na zahtjev. Melissu Ostroth su optužili za zlostavljanje nakon što je odlučila dojiti četverogodišnju kćer Emiliju i dvogodišnju Wrenly sve dok one ne odluče da žele prestati.

34-godišnjakinja radi kao savjetnica za laktaciju i zalaže se da se djecu doji na njihov zahtjev. Ona iza sebe ima pet godina dojenačkog staža uz samo tri mjeseca pauze, kad je njena starija kći odbijala dojku za vrijeme trudnoće s mlađom kćeri.

Naime, kaže da se Emilia, koja je u to vrijeme imala dvije godine, nije htjela dojiti jer joj se nije sviđao okus kolostruma, mlijeka koje tijelo žene otpušta na kraju trudnoće i nakon porođaja, a puno je nutrijenata i antitijela.

Najmlađu kćer doji i do deset puta u danu i ne srami se to priznati, iako nailazi na okrutne komentare. Ostroth smatra da je problem u nerazumijevanju prednosti koje to ima za dijete.

“Majčino mlijeko se mijenja i prilagođava potrebama i dobi djeteta. To i je ljepota dojenja. Majčino mlijeko osigurava 29 posto dnevnih potreba za energijom, 43 posto potreba za proteinima, 36 posto potreba za kalcijem, 75 posto potreba za vitaminom A, 76 posto potreba za folatom, 94 posto potreba za vitaminom B12 te 60 posto potreba za vitaminom C”, pojasnila je.Smatra da je dojenje više od hranjenja.

“To je utjeha, prirodni lijek za tjeskobu, pomoć pri uspavljivanju i vrijeme za zbližavanje s djetetom”, ističe Ostroth.

Kaže da joj ljudi u javnosti prilaze i pohvaljuju što u javnom prostoru doji dijete, ali na internetu je priča drugačija.

“Puno je negativnih komentara, prijetnji smrću, neki mi čak pišu da se ubijem sama. Internet može biti okrutno mjesto, ali pozitivne reakcije su mi potvrda da moram nastaviti dalje”, zaključuje.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.