Nedžad Branković se hinjski pravda: Zašto SDA nisam mogao reći “ne”

Nedžad Branković, zamjenik ministra komunikacija Bosne i Hercegovine, ispričao je danas za N1 da se uoči preuzimanja nove funkcije ”nije imao šta dogovarati sa Strankom demokratske akcije” čiji je višegodišnji član i funkcioner naglasivši da se radi o prostoru u kojem djeluje cijeli život.

On je kazao da je procjena stranke bila da je na to mjesto treba doći iskusan kadar i on je to prihvatio.

”Deset godina je bilo pauze izvan aktivne politike, došlo je vrijeme da opet obavljam neku dužnost u oblasti javnih institucija. To je dužnost zamjenika ministra. To je prostor u kojem radi cijeli život u različitim formatima. Nisam se imao šta dogovarati sa SDA, ja sam član SDA. Institucije stranke su procjenile da na to mjesto treba doći iskusan kadar, prihvatio sam i evo tu sam”, rekao je Branković u razgovoru s Emelom Burdžović.

Na pitanje da li je mogao odbiti ponudu, rekao je da se stranci ”ne može reći ne” nakon prilika koje je dobijao u prethodnom periodu.

”Mogao sam i reći ”ne”, ali u principu ako je stranka u prethodnom periodu mi dala priliku da obavljam poslove koje sam obavljao, normalno da se stranci ne može kazati ne, iz poštovanja i obavezama prema ovom društvu”, ispričao je Branković.

Govorio je o stanju u pravosuđu u Bosni i Hercegovini, o imovini, prethodnim angažmanima i ostalim aktuelnim temama.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.