in ,

NENAD STEVANDIĆ U SVOM STILU: “Neka visoki predstavnik u BiH Valentin inzko ode bez buke i vrijeđanja RS”

Naglasio da će Inzko ostati upamćen kao visoki predstavnik koji je radio samo u korist Bošnjaka

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kazao je da bi bilo najbolje da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ode bez buke i vrijeđanja Republike Srpske.

“Kako mu se bliži kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva RS. Sve je to radio 12 godina, a pogotovo je pojačao u posljednje dvije. To mu ne treba. Neka ide bez buke – naveo je Stevandić.

Kako prenosi Srna, on je naglasio da će Inzko ostati upamćen kao visoki predstavnik koji je radio samo u korist Bošnjaka, kao, nažalost, i mnogi drugi.

“On se ponašao kao da je 51 posto BiH, gdje su Bošnjaci, ustvari, cijela BiH, a da Republika Srpska kao ustavna dejtonska kategorija i ne postoji, odnosno da postoji kada treba neko da se vrijeđa – rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden – Brisel – Berlin, želja je bošnjačke politike, koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

“Cjelokupni mandat je proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske – dodao je predsjednik Ujedinjene Srpske.

Ispovijesti građana BiH nakon zemljotresa: “Ljudi moji, nas je iz kreveta podiglo sve. Dobro je zaljuljalo”

Bisera Turković oštro oplela po Zoranu Milanoviću: “Bolje da ne ulazimo na tuđi teritorij, može tu glava dobro zaboljeti“