in

Nevjerovatan slučaj šokirao Dobojlije: Izbjegao plaćanje preko žiro-računa i oštetio budžet za više od šest miliona KM!

Pravno lice je osumnjičeno za dva krivična djela nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica i tri krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi

Novac, ilustracija

Policija u Doboju podnijela je 29. septembra Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv pravnog lica iz Dervente, za koje postoji osnov sumnje da je oštetilo budžet i vanbudžetske fondove Republike Srpske za 6.065.872 КM.

Za navedeno pravno lice postoji osnov sumnje da je u namjeri da istom pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od početka 2014. godine do kraja mjeseca septembra 2016. godine izbjeglo poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rješenjima poreske uprave o prinudnoj naplati izvršenjem na novčana sredstva za poreske obaveze, a potom usmjeravalo uplate gotovog novca na blagajnu, te od tih sredstava odobrilo korišćenje istih u druge svrhe a ne za plaćanje poreskih obaveza.

“Navedeno pravno lice je određena plaćanja vršilo putem ugovora o asignaciji, ugovora o cesiji i kompenazacijama sa drugim privrednim društvima, čime je prouzrokovalo nesposobnost istog da plaća poreske obaveze i na taj način je uskratilo sredstva koja predstavljaju javni prihod”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Na navedeni način je za budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove Republike Srpske nastupila materijalna šteta u ukupnom iznosu od 6.065.872, 76 КM, a za isti iznos je navedeno privredno društvo iz Dervente ostvarilo pritivpravnu imovinsku korist.

Pravno lice je osumnjičeno za dva krivična djela nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica i tri krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Policijskoj stanici Tešanj prijavljena nezakonita sječa šume

U sudaru kod Tešnja teško povrijeđena dva mladića