Esma Voloder

Nevjerovatna životna priča Esme Voloder: Rođena u izbjegličkom kampu, a onda…

Crna hronika Događaji

Fantastične vijesti stigle su nam iz Australije gdje je Bosanka Esma Voloder proglašena za najljepšu djevojku u ovoj zemlji. Svi znamo koliko nam uspjesi naših zemljaka znače, ali ovo je zaista apsolutna senzacija.

Prekrasna Bosanka Esma Voloder proglašena za Miss Australije

U tako velikoj zemlji postići ovaj ogroman uspjeh zaista nije bilo lako, ali Esma je uspjela. Njen uspjeh još je veći ako znamo kakav je životni put imala i koliko je truda morala ugraditi u svaku ciglu svog uspjeha.

”Uprkos ličnim ubjeđenjima, ako je dobro sve u šta vjerujemo, možemo raditi zajedno i učiniti ovaj svijet prekrasnim mjestom za život”, rekla je Esma nakon velike pobjede.

A kakva je njena životna priča? Samo četiri mjeseca nakon rođenja, morala je napustiti rodnu zemlju gdje je bijesnio rat. Otišla je s roditeljima u Australiju, a ranije je u medijima pričala da je živjela u izbjegličkom kampu.

”Zahvalna sam Bogu, porodici i svima koji su bili uz mene i pružili mi podršku. Ponosna sam sto sam predstavljala Australiju, mada sam u srcu predstavljala Australiju i BiH i zahvaljujem se svima u BiH koji se me podržavali”, kazala je nakon jednog od svojih ranijih uspjeha kojih je bilo mnogo.

Manekenstvom se izuzetno uspješno bavi već godinama, a 2008. godine proglašena je za Miss Teen Victoria. Te iste godine bila je i najljepša mlada djevojka zemlje u kojoj živi. Godinu kasnije izabrana je za najboljeg modela u svijetu na takmičenju koje se održalo na Tajvanu.

Radila je za mnoge poznate modne kuće, te nastupala a najpoznatijim svjetskim sedmicama mode. Želja joj je da pomogne siromašnima u svijetu. Sjajna je njena priča o teškom životu i nevjerovatnim počecima do praktično samog vrha. Ovo su priče koje svakodnevno želimo gledati i slušati, Esma – Bosna i Hercegovina je uz tebe!

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.