Nevjerovatno, pogledajte šta je napravio Dijamant, Edin Džeko kao primjer svima: Osuđuju ga zbog promašaja, ali je uspio spasiti Inter

Edin Džeko se našao u centru pažnje poslije utakmice Shakhtar – Inter i to zbog velikog promašaja u prvom poluvremenu.

Utakmica igrana na Olimpijskom stadionu Kijevu okončana je rezultatom 0:0. Podjela bodova je možda i najrealniji ishod obzirom na prikazano s obje strane.

Najbolju šansu za Nerazzurre imao je kapiten bh. reprezentacije. Kalibar Džekinog napadača je jednostavno morao postići gol sa nekoliko metara zbog čega su osude na njegov račun na neki način i očekivane.

Iako se poslije utakmice uglavnom pričalo o Džekinom promašaju nešto ranije tokom utakmice popularni Dijamant je zapravo spasio svoju ekipu i to u stilu najboljih štopera svijeta.

Iskusni napadač nije baš najbolje primio jednu dugu loptu koju je ispucao Handanovič, igrači Shakhtara su krenuli u brzi napada, a Džeko je uvidio potencijalnu mogućnost – piše sportsport.

Odmah se vratio u odbranu te je odličnim pozicioniranjem blokirao protivnički šut koji bi vjerovatno zavšio u golu pošto je Handanovič već bio na krivoj nozi.

Patrick je šutirao vrlo precizno, ali je Džeko uspio to blokirati, a u nastavku akcije Tete je pucao pored gola. Ko zna u kojem smjeru bi otišao meč da su tada popularni Rudari stigli do vodstva.

Inače, Simone Inzaghi je Sarajliju zamijenio u 55. minuti te bh. napadač i nije bio zadovoljan zbog izmjene. Priliku da nadoknadi propušteno Džeko će imati u subotu kada Inter gostuje Sassuolu.

Situaciju pogledajte ovdje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.