Nezapamćen haos na Međunarodnom aerodoromu Sarajevo, nastala je prava pometnja širom grada!

Međunarodni aerodrom Sarajevo
Međunarodni aerodrom Sarajevo

Nastala je prava pometnja širom grada.

U povodu godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas i sutra ujutro trebali bi sletjeti, osim redovnih letova i brojni čarter i privatni letovi, kojima će u glavni grad Bosne i Hercegovine stići brojne privredne i političke delegacije iz regiona i Evrope.
Glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić izjavila je da su određene delegacije stigle već sinoć.

Danas bi u poslijepodnevnim satima, kao i sutra ujutro trebali sletjeti brojni čarter letovi, kojima bi trebali stići najviše političke delegacije, predvođene ministrima vanjskih poslova i premijerima iz Srbije, Albanije, Crne gore, sa Kosova i iz Sjeverne Makedonije, te brojni privrednici i predstavnici velikih kompanija, uključujući veliki broj predstavnika iz automobilske industrije.

”Povećan broj putnika tokom današnjeg i sutrašnjeg dana bitno usložnjava kadrovske kapacitete zaposlenika MAS-a, ali upravo zahvaljujući maksimalnom angažmanu naših zaposlenika sve aktivnosti i dalje se obavljaju bez gužvi ili bilo kakvih problema”, kazala je Bagarić.
Za takve rezulate, kako je kazala, zaslužan je cijeli kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ali i Granične policije BiH, UIO BiH, Kontrole letenja, te brojnih drugih kolektiva koji djeluju na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo.

Godišnja skupština Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 7.do 9. maja u Sarajevu će okupiti oko 80 delegacija i tri hiljade predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika, te predstavnika organizacija civilnog društva.