Nezapamćen skandal u najavi, opšte ludilo iz kuhinje SDA: Općina Žepče postaje vlasnik tzv. Televizije Herceg-Bosna!

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Žepče Muhamed Jusufović iz SDA stavio je na dnevni red prijedlog odluke kojem je predviđeno da se sredstva građana ove općine uplate na račun tzv. Televizije Herceg-Bosna te da Općina Žepče postane suosnivač ove televizije.

Naredni četvrtak bit će održana sjednica Općinskog vijeća Općine Žepče, a na kojoj je kao treća tačka dnevnog reda stavljen Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obaveza nad društvom tzv. Radio-televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.
Dnevni red s ovom tačkom potpisuje predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Žepče Muhamed Jusufović iz SDA.

Javnost je o zakazanoj sjednici informisao vijećnik SDP-a Elvis Botić koji je rekao kako ga je na Kolegiju Općinskog vijeća Žepče zamjenik predsjedavajućeg OV Žepče iz HDZ-a zamolio da ne diže “halabuku”, jer je u četvrtak sjednica na čijem dnevnom redu se nalazi odluka kojom se iz budžeta Općine Žepče “uzimaju sredstva svih građana i oko 30.000 KM uplaćuju na račun Televizije Herceg-Bosne, čime Općina Žepče kao multietnička sredina postaje suosnivač ove televizije”.

“Nema tog novca i cijene kojim ćete kupiti moju šutnju i moje principe. SDA i HDZ kao koalicija u Žepču su dogovorili dnevni red koji potpisuje Predsjedavajući OV Žepče iz SDA, dogovorili da dođe do preglasavanja, čime će HDZ preglasati SDA, ali je plan da SDA glasanjem protiv ostane čista u svom biračkom tijelu i da što manji broj građana dođe do ovih saznanja”, naveo je Botić.

Kako kaže, ovaj pakt u režiji vječne koalicije SDA i HDZ-a u Žepču je veoma dobro koncipiran, ali zaboravljaju nekoliko stvari.

“SDA i Predsjedavajući OV Žepče će ostati trajno upamćeni kao politički faktori u čijem mandatu je Zlatni ljiljan, član Predsjedništva BiH proglašen nepoželjnim u Žepču, ostat će upamćeni kao opcija čiji je Predsjedavajući OV Žepče potpisao Odluku o izdvajanju sredstava za televiziju Herceg-Bosne, a nakon toga glasao protiv”, istakao je Botić.
Dodao je da će SDA ostati upamćena i da narod neće zaboraviti kako su glasali protiv odluke o preuzimanju prava i obaveza nad tzv. televizijom Herceg-Bosne, a zatim glasali za budžet Općine Žepče iz kojeg se isplaćuju ova sredstva i gdje je ugrađena ova odluka.

“Već dugo se smijete vlastitom narodu u lice, narod će vas kazniti, dobro to zapamtite. Na kraju, Klub SDP-a u OV Žepče je već obavijestio kompletnu bosanskohercegovačku javnost. Novcem građana općine Žepče se neće i ne mogu finansirati megalomanski politički projekti Dragana Čovića i HDZ-a, građani općine Žepče imaju druge prioritete”, zaključio je Botić – prenosi Klix.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.