NEZAPAMĆENA DRAMA S dva kamiona kompanije “Bešlić” blokirao ulaze u Euroherc osiguranje: ‘Godinu dana nisam uspio naplatiti štetu’

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Vlasnik građevinske kompanije Bešlić blokirao je kamionima ulaze u zgradu Euroherc osiguranja na splitskom Kmanu zbog nemogućnosti naplate štete od te osiguravajuće kuće, javlja Dalmatinski portal.

Jedno vozilo parkirao je na ulazu u garažu, a drugo na glavnom ulazu u zgradu.
Vlasnik kompanije rekao je da je prije godinu dana s Eurohercom sklopio policu osiguranja za kamion i teret i da je istog dana doživio prometnu nesreću, a osiguranje mu ne želi priznati naknadu štete. Pregovarali su godinu dana, ali štetu nije uspio naplatiti.

Tvrdi da se osiguranje poziva na to da polica osiguranja počinje vrijediti tek 24 sata nakon sklapanja, a on smatra da bi trebala početi važiti odmah s obzirom na to da je odmah i plaćena i da bi mu osiguravajuća kuća trebala isplatiti novac, piše Dalmatinski portal.

– Policija je, pozivajući se na Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vlasniku teretnih vozila napisala prijavu zbog nepropisnog parkiranja.

Kazna za taj prekršaj je 300 kuna. S obzirom na to da nije riječi o javnoj prometnoj površini, vozila treba ukloniti sam vlasnik – rekla je glasnogovornica policije Ana Čepić.
Neslužbeno se saznaje da je vlasnik kompanije Bešlić nedugo nakon blokade osiguravajuće kuće pozvan na razgovor u upravu Euroherca na kojem bi se trebao postići dogovor.