Ničeg je nije stid! Pogledajte kako se Željka Cvijanović “uvlačila” Inzku!

Posljednje Vijesti

Poznato je da se RS, pa tako i Željka Cvijanović na sve moguće načine pokušavaju svidjeti važnim političkim akterima međunarodne zajednicu u BiH. Tako se predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović ne libi ni licemjerstva.

Ona danas izjavila da su institucije tog bh. entiteta u potpunosti posvećene procesu evropskih integracija, te dodala da je provođenje izbornih rezultata u Bosni i Hercegovini neophodan uslov za dobijanje kandidatskog statusa za ulazak u Evropsku uniju.

Cvijanović je ovo rekla tokom razgovora s delegacijom OHR-a, koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.
Navela je da su izbori u BiH održani prije više od šest mjeseci, te da je krajnje vrijeme da se formira novi saziv Vijeća ministara, kao i legitimna vlast na svim nivoima, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Sastanku je, pored Valentina Incka, prisustvovao i novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Majkl Skenlan, a razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u RS i BiH.

U odvojenom susretu s delegacijom OHR-a razgovarao je i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, koji je istakao činjenicu da je RS, poštujući demokratsku volju građana, u skladu sa zakonom, blagovremo formirala sve organe i institucije, čime je pokazala stabilnost i opredijeljenost za poštivanje evropskih vrijednosti.

Čubrilović je rekao da se svi relevantni nivoi vlasti i svi lideri u RS i Bosni i Hercegovini deklerativno zalažu za evropske integracije i da bi bilo neophodno da se usmjere na pitanja oko kojih postoji konsenzus, a da manje ističu teme oko kojih ne postoji saglasnost entiteta i konstitutivnih naroda, saopćeno je iz entitetskog parlementa.

Leave your vote