Niko ne želi Dodika… Borenović na brutalana način odbio predsjedavajućeg: “Nije sve u pozicijama”

Stav predsjedništva PDP-a je da ne ulazi u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sa strankama SNSD, SDA i HDZ, izjavio je danas Branislav Borenović, predsjednik PDP-a danas na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Prema njegovim riječima, nije sve u pozicijama, funkcijama, da li ste ministar ili direktor, nego ima mnogo u tome i da li neke politike mogu da odbiju opštu saglasnost.
“PDP je spreman da razgovara i usaglašava stavove oko ključnih pitanja sa svim strankama iz RS u institucijama BiH. Pozdravljamo spremnost SNSD-a da sa nama i drugim strankama radi na izmjenama Izbornog zakona BiH, Zakona o političkim strankama i formiranja određenog parlamentarnog tijela koje bi pratilo rad javnih medija u vlasništvu RS”, kazao je Borenović.

Istakao je da je izborni zakon od suštinske važnosti jer se mogu donijeti pravila za fer i poštene izbore, a zakonom o političkim strankama uozbiljiti političku scenu i uvesti red u rad partija.

Dodao je da će PDP nastaviti opoziciono da djeluje u RS nudeći konkretna rješenja iz stranačkog Programa obnove RS, da će podržavati ono što je dobro za građane i kritikovati loša rješenja.

“Spremni da razgovaramo sa svim strankama oko svih suštinskih pitanja i osim što je važna uloga vladajućih stranaka i opozicija treba da bude konkretna i da vidimo da li je moguće donijeti ovih nekoliko zakonskih rješenja”, kazao je Borenović.

Dodao je da su osjetili spremnost vladajuće stranke za rješenja i da će sljedeći sastanak održati za dva mjeseca.
“Očekujem da se što prije formira Vijeće ministara i da se što prije završi ovo mrcvarenje političke scene”, kazao je Borenović.

Komentarišući optužbe o navodnom nepotizmu na račun Igora Crnadka, ministra inostranih poslova BiH koji dolazi iz ove stranke, Borenović je istakao da su u pitanju paušalne ocjene tražeći da mu neko navede jedan primjer nepotizma u ovom ministarstvu.

(Fokus)

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.