Niko ne želi kupiti kuću u kojoj je rođen Donald Trump. Znate li zašto?

Fred Trump, otac američkog predsjednika Donalda Trumpa, četrdesetih godina prošlog stoljeća dao je sagraditi krasnu kuću u njujorškoj četvrti Queens, a u njoj je, s roditeljima, braćom i sestrama, prve četiri godine proveo maleni Donald. S obzirom na to da su Trumpovi poznati po unosnim poslovima u svijetu nekretnina, ironično je što se kuća u kojoj je 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država napravio prve korake baš nikako ne prodaje.

Posljednji pokušaj također završio neuspjehom

Posljednji pokušaj, odnosno aukcija koja se održala 15. novembra, također je završio neuspjehom jer niko nije želio kupiti peterosobnu kuću koja je u februara na tržištu bezuspješno oglašena za 2,9 miliona dolara i povučena nakon samo 10 dana.

Kuća je 2016. godine prodana za milijun i 400 tisuća dolara, da bi zatim bila preprodana za više. No, čini se da sada nitko ne želi platiti gotovo tri miliona dolara kako bi uživao u kući s pet spavaćih soba, terasom, kaminom, bibliotekom s Trumpovim govorima i porodičnim fotografijama.

Trumpov kritičar pokrenuo kampanju kako bi prikupio novac za kupnju nakon čega bi kuću sravnao za zemljom

Misha Haghani, osnivačica agencije za nekretnine koja se trenutno bavi prodajom Trumpove kuće, rekla je da je aukcija odgođena zato što nisu primili prihvatljive ponude, te kako bi oni koji su zainteresirani za kupnju crowdfunding kampanjama imali više vremena da skupe novac. Neke skupine, tvrdi Haghani, žele donirati kuću veteranu ili obitelji imigranata.

Kako piše New York Post, jedan je Trumpov kritičar iz Los Angelesa pokrenuo GoFundeMe kampanju kako bi prikupio pet milijuna dolara za kupnju kuće koju bi zatim sravnao sa zemljom. No, do sada je prikupio ravno nula dolara. Novi datum aukcijske prodaje kuće bit će objavljen kada sve bude spremno, kaže agentica za nekretnina Misha Haghani.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.