Nikome nije jasno šta se dešava: Vučić hitno pozvao Dodika!

Vučić s Dodikom
Vučić s Dodikom

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić sinoć su stigli u Beograd gdje će razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima. Ali mediji danas javljaju da je nakon sinoćnje večere Vučić odlučio mimo svih protokola da pozove Milorada Dodika telefonski, a nije poznato o čemu su razgovarali.

Dodik je za one koji ne znaju, prvi čovjek entiteta u jednoj suverenoj državi, a sastanak u Beogradu je organizovan s liderima države. Ako Dodik dođe u Beograd, onda bi prema nekoj logici, tamo trebao doći i Marinko Čavara koji je također predsjednik entiteta – Federacije BiH.

Podsjećamo, kako su javili beogradski mediji, goste iz BiH je suprotno svim najavama i očekivanjima, dočelala veoma ležerna atmosfera, a posebno je iznenađenje bio specijalni muzički gost večeri.

To je popularni Željko Samardžić koji je uz svoje najveće hitove zabavio Izetbegovića, Čovića, Ivanića i Vučića. Izvještaji govore da su gosti bili itekako iznenađeni jer im niko nije najavio da će popularni zabavljač biti na poziciji za nastup.

Sastanci su na rasporedu danas.