NIŠTA SE VI SE NE SIKIRAJTE Šefica Kriznog štaba KS poslala građanima poruku s plaže u Turskoj

Aida Pilav, šefica Kriznog štaba KS, rekla je da Krizni štab Kantona Sarajevo drži pod kontrolom epidemiološku situaciju u Kantonu i da posljedni podaci pokazuju da u zadnjih pet dana dolazi do blagog pada broja novozaraženih.

Ona je potvrdila da je na redovnom godišnjem odmoru i da je i dalje u punoj koordinaciji s kolegama iz Štaba. Sutra se vraća redovnim poslovima.

– Činjenica jeste da smo imali veliki skok broja zaraženih u julu, ali u posljednjih nekoliko dana dolazi do blagog pada broja novih slučajeva. Ovdje je pitanje kako se provode mjere i naredbe i ko ih i kako poštuje. Sarajevo i dalje nema značajnih epidemioloških žarišta, kao naprimjer u Staračkim domovima, socijalnim ustanovama, što je slučaj u regionu. Ali, ljudi unutar institucija se ponašaju neodgovorno i tu su naši problemi – kaže Pilav za Avaz.

– Držimo situaciju pod kontrolom. Ali, svi se moramo ponašati odgovorno. Građani moraju biti oprezni ali i poštivati mjere. Ako se sami ne budemo odgovrno ponašali, ni zdravstvo nikome neće moći pomoći – kaže Pilav.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.